X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица

УПРАВНИ ОДБОР РТРС-а

Орган управљања РТРС-а је Управни одбор.

Управни одбор је орган путем којег се на начин одређен Законом, штите интереси јавности у погледу квалитета и порука радио и телевизијских програма који се емитују у медијима, врши нандзор над цјелокупним пословањем, као и над коришћењем и располагањем имовином РТРС-а.

Управни одбор има четири члана и то по једног из реда сваког од конститутивних народа БиХ и из реда осталих које, у складу са Законом, именује Народна скупштина Републике Српске.

Услове, поступак и начин избора, именовања и разрјешења чланова Управног одбора РТРС-а регулисани су Законом о Радио - телевизији Републике Српске ("Службени гласник РС" број 49/06).

Чланови Управног одбора именују се на период од четири године, а по истеку мандата не могу бити поново именовани.

Члан Управног одбора који је у последњој години свог четворогодишњег мандата обавља дужност предсједавајућег Управног одбора у тој години.

 

Управни одбор:
- доноси програмске планове радија, телевизије и план рада Мултимедија,
- доноси Статут и друга акта предузећа,
- одлучује о располагању имовином у складу са законом и статутом,
- одлучује о улагањима за развој РТРС-а у складу са законом и статутом,
- усваја финансијски план и годишње финансијске извјештаје и периодичне обрачуне,
- одобрава годишњи буџет,
- представља јавности и Народној скупштини Републике Српске годишње планове програма и финансијске планове и извјештаје о реализицији тих планова,
- именује и разрјешава генералног директора и закључује уговор о раду са генералним директором,
- одлучује о логу радија и телевизије,
- даје сагласност на именовање носилаца највиших функција - руководиоци сектора,
- одговара за повећање покривености простора Републике Српске сигналом РТРС-а,
- прати и контролише законитост и успјешност рада РТРС-а,
- стара се о обезбјеђивању услова из дозволе Регулаторне агенције,
- усваја програмске планове за радио и телевизију,
- доноси одлуку о висини износа до којег генерални директор располаже средствима,
- усваја пословне уговоре с Корпорацијом јавних РТВ сервиса БиХ,
- одлучује о куповини, продаји и оптерећењу некретнина РТРС-а,
- доноси приједлог текста уређивачких смјерница за заједнички документ те врсте на нивоу Јавног радио-телевизијског система БиХ,
- одлучује о пружању додатних програмских сервиса,
- доноси одлуке о броју ИТЦ-а дописништава и студија,
- иницира и утврђује приједлог промјене висине РТВ таксе о чему коначну одлуку доноси Одбор Јавног РТВ система БиХ,
- оснива Програмски савјет у складу са законом,
- доноси Пословник о свом раду,
- обавља и друге послове утврђене законом и статутом.

 

Чланови Управног одбора РТРС-а су:

СЛОБОДАН БОШКОВИЋПредсједник Управног одбора РТРС
Дипломирао на Електротехничком факултету у Бањалуци електронику телекомуникације. Магистрирао у Русији. Биран је за професора на Војном електротехничком факултету у Загребу. Радио у „Чајавецу“, као истраживач,директор Развоја и технологије, те директор предузећа ПТ РЧ. Обављао је функцију потпредсједника Града Бањалуке. Био је савјетник у Влади Црне Горе, као и савјетник компанија „Sempra Energy“ – Лондон и EPIC – Беч. Два мандата је био члан Савјета Регулаторне агенције за комуникације. Аутор је или коаутор више публикација из области комуникација и емитовања. Такође, Бошковић припада афирмисаним писаца српског језика. До сада је објавио седам збирки пјесама, пет романа, три књиге прича и једанест књига под псеудонимом. Добитник је више књижевних награда, међу којима и „Вечерњих новости“, „Требињских вечери поезије“, „Кочићево перо“, “Веселин Маслеша“, Награда града Бања Луке и др. Његов роман „Гојакови записи“ проглашен је за најбоље књижевно дјело објављено у 2012. од стране Удружења књижевника РС. Заступљен је у више антологија српске књижевности и европске поезије. Члан је Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Црне Горе (раније БиХ и СРЈ). Дјела су му превођена на њемачки, руски, турски, мађарски... Изабран је 2013. за потпредсједника Европске дијаспоре Црне Горе. Говори руски и француски. По националности Црногорац.

 

АДЕЛ БАЈРАМОВИЋЧлан Управног одбора РТРС
Рођен је 1.10.1979. у Бањалуци. Дипломирао на Економском факултету Свеучилишта у Ријеци 2006. године, смјер Међународна размјена.
Магистрирао је 2009. године, на истом факултету, у области Маркетинг менаџмента.
Тренутно је полазник докторског студија на Економском факултету Свеучилишта у Ријеци.
Запослен је у предузећу Цинкарна кварц д.о.о. Тузла, на радном мјесту директор продаје.
Члан је Управног одбора Боксерског клуба "Славија" Бања Лука, а обавља и функцију директора Боксерске репрезентације Босне и Херцеговине.
Говори енглески и италијански језик.

По националности Бошњак.

 

ДАРА ЦВИЈЕТИЋЧлан Управног одбора РТРС
Рођена 04.07.1957. године у Невесињу. Доктор економских наука. Гимназију и Економски факултет завршила у Београду. Обављала функцију финансијског директора у предузећу “Монтинг” Сарајево од 1982-1986. Од 1986. – 1992. године, власник предузећа „Панграфик“ у Мостару.
Послије рата радила у Данском Вијећу за избјеглице, Агенцији за истраживање тржишта “Пулс” и Министарству за избјегла и расељена лица. Од 2005. је на мјесту директора ЈУ Дом пензионера у Требињу.
Од 2010. године ангажована на Универзитету за пословни инжињеринг и менаџмент у Требињу као асистент на предметима Пословне комуникације и Култура и етика вођења организације. У октобру 2013. године именована у звање доцента на истом факултету. Чланица Савјета Епархије Захумско Херцеговачке и Приморске, чланица предсједништва КУД „Аlat- Swisslion“ Требиње. Од 2006. године отпочела сарадњу с ХО „Повлен“ из Женеве и Дома пензионера из Требиња, на допремању медицинског и парамедицинског материјала. Носилац Ордена Царице Милице - додијељен Одлуком Светог Архијерејског Синода Српске православне цркве, а на приједлог Његовог Преосвештенства Епископа захумско –херцеговачког Господина Григорија. Удата, мајка једног дјетета. По националности Српкиња.