X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Српска Данас
16:30 | понедјељак, 16. Јануар
Српска Данас: Информативна емисија
Због чега власти у Добоју инсистирају да умјесто са комуналним предузећем грађани потпишу уговоре о одвозу смећа са градом? Да ли су због захлађења трговци повећали цијене дрвета за огрјев и угља?
Пулс живота
17:05 | понедјељак, 16. Јануар
Пулс живота: Опадање косе,медицински или естетски проблем?!
Ви сте инсистирали,ми отварамо тему - опадање косе,шта је узрок ,да ли о томе размишљамо због естетике?Љекари,ипак мисле другачије.Сазнајте,шта све може да се крије иза проблема опадања косе?!Пулс живота истражује шта је фокус програма Владе Републике Српске за рани раст и развој дјеце?Азбука здравља о ослабљеној циркулацији.Питали сте,одговарамо: Сјогренов синдром.Храна као лијек - јаја јапанске препелице.Били смо код стоматолога и испитали - вијек трајања зубних надокнада.Медицина без граница - шта за организам значи прескакање оброка.Пулс живота јер ми говоримо о здрављу!
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 19. Јануар
Квадрат на знање: Јунаци и догађаји које историја памти!
У првој овогодишњој емисији, подсјећамо на оне које историја памти! Тачно на 72. годишњицу његове смрти, говоримо о најмлађем српском војводи Петру Бојовићу, једном од четворице српских војсковођа у Првом свјетском рату, личности "европског формата", када је ријеч о ратним побједама Србије у балканским ратовима и Великом рату, од 1912. до 1918. године. Наша екипа посјетила је Неготинску Крајину из које доносимо причу о чувеном српском јунаку Хајдук Вељку, једином јунаку сахрањеном у порти Цркве Рођења Пресвете Богородице, познате као Стара неготинска црква,или као Хајдук Вељкова црква.
Ријеч вјере
11:06 | субота, 21. Јануар
Ријеч вјере: Религијски програм
Десет година постојања обиљежила је "Одигитрија", прва школа иконописања у Републици Српској. Ова школа, основана у епархији зворничко-тузланској, добила је назив према прослављеној Богородичиној икони, Путеводитељки. Школа је извела на пут многе младе људе жељне знања о настанку византијског иконописа и осликавању православних икона. "Ако желиш бити савршен, продај све што имаш и дај сиромасима, па дођи и слиједи ме, имаћеш благо на небу". Овом еванђеоском поруком био је захваћен Свети Антун Пустињак, који је почетком 4. вијека недалеко од Александрије основао велику заједницу аскета и редовника, одушевљених хришћанским идеалом. Светога Антуна опата веома поштују католици бањалучке бискупије и жупе Петрићевац. "Месневија", најзначајније дјело Хазрети Мевлане Џелалуддина Румија, писано је за све оне који теже достизању небеских висина на путу духовног развоја. Румијеви стихови, приче и поруке имају наративни, морални и метафизички ниво. Мистик, суфија попут Румија зна да се до истинске спознаје Бога долази искључиво путем Љубави. Јеврејска кухиња уређена је према принципима кашрута. Кошер или чиста исхрана, утемељена у вјери, постала је начин живота за чланове јеврејских заједница. "Кухар босанских сефарда" обједињује више приступа у начину припремања старих јела, која су Јевреји донијели из Шпаније на Балкан у 15. вијеку. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић