X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 27. Април
Квадрат на знање: Бањалука у знаку иноваторских идеја и студентских манифестација
Бањалука је ових дана, “ударила” свој 19. сајамски иноваторски печат! Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2017" показала је стваралаштво основаца, средњошколаца, али и иновације искусних иноватора. На овогодишњој иниоватрској сморти представљено је 330 радова и око 600 излагача из Републике Српске и Федерације БиХ, девет азијских и европских земља, 18 основних и 21 средња школа, два факултета и више приватних предузећа. Активни су били и студенти који посљедњих неколико дана имају своју манифестацију “ Дани студената Универзитета у Бањој Луци ”. Радионице из различитих области, спортска такмичења, упознавање будућих студената са високошколским установама, студентски форуми, Сајам стипендија и запошљавања, само су дио разноврсног програма. О свему, наравно, опширније у “Квадрату на знање”!
У фокусу
15:00 | четвртак, 27. Април
У фокусу: Безбједност и заштита на раду
Међународна организација рада од 2003. године установила је 28. април за Свјетски дан безбједности и заштите на раду, с циљем промоције глобалног спречавања повреда на раду и професионалних обољења. Према подацима Међународне организације рада годишње се у свијету догоди 317 милиона несрећа, а 6300 људи дневно умре од посљедица повреда задобијених на послу. Каква је култура безбједности и заштите на раду код нас, у којој мјери се примјењује али и крши постојећи Закон о безбједности на раду, како функционишу контролни органи?
Репортажа
17:10 | четвртак, 27. Април
Репортажа: Шта то Србија треба да зна о мени?
10 дана - 10 ученика из цијеле Републике Српске на путовању кроз Западну и Централну Србију. Са њима и наша екипа. Репортажу погледајте у четвртак, 27. априла 2017. године у 17 часова и 10 минута.
Људовање
21:15 | петак, 28. Април
Људовање: У Људовању гледајте...
Милан Кузмић један je од гостију предодређен за Људовање. С њим се може о свему. Не почиње своје реченице са „Ја“, не истиче своје заслуге и не намеће се својим знањима. Осим што је постигао завидне успјехе на пољу борилачких вјештина и атлетске гимнастике, у поезији и краткој прози, био је успјешан у свим другим пословима којим се бавио. Послове није бирао, није се стидио да испрља руке да би сачувао образ. Често је жртвовао свој мир и сигурност зарад мира и сигурности других људи, водио се принципима и слушао савијест, углавном на своју материјалну штету и на уштрб своје каријере и личног успјеха. Сазнаћемо како је радити у обезбјеђењу премијера, како штитити људе и објекте, која је суштина борилачких вјештина, чему служи поезија, можда и још понешто. Пјесник Милан Кузмић биће с Вама у петак ове недјеље.
Протокол
22:05 | петак, 28. Април
Протокол: У Протоколу гледајте...
Прошло је првих 100 дана од доласка на власт Доналда Трампа. Анализирамо, да ли се нешто промијенило у америчкој спољној политици? Ко је Џорџ Сорош и шта му је свијет скривио? Протести у Венецуели улазе у четврту седмицу, а број погинулих се повећава . Пријети ли грађански рат овој, нафтом пребогатој држави?
Ђурђевданци
10:50 | субота, 29. Април
Ђурђевданци: НОВИ ЂУРЂЕВДАНЦИ
У потрази за “Новим Ђурђевданцима” обишли смо шест градова Републике Српске и поставили пред жири тежак задатак. Да би били сигурни да су донијели праву одлуку о избору финалиста “Ђурђевданског фестивала”, организовали су и други круг аудиција за најуспјешније мале пјеваче. Конкуренција је заиста била велика, али најважније је да су се сви добро забавили.
Ријеч вјере
11:21 | субота, 29. Април
Ријеч вјере: Религијски програм
Српски православни народ у њемачком граду Филинген-Швенингену свечано и достојанствено дочекао је и прославио Празник над празницима, Васкрсење Христа Господа. Свету Васкршњу литургију у Храму Светог Архангела Михаила служио је епископ франкфуртски и све Њемачке господин Сергије. Светитељу из Нурсије и заштитнику Европе, Светом Бенедикту посвећена је црква у Чајничу, гдје се већ 113 година окупљају католички вјерници на молитву и мисна славља. Уочи Лејлету-л-Мираџа, који се обиљежава и као Дан вакифа, добротвора започињу активности, полагање камена темељца за изградњу џамије Арнаудије у Бањалуци. Реконструкцијом ове исламске богомоље из 1595. године биће окончан процес обнове бањалучких џамија. Већину свог битисања јеврејски народ проживио је у галуту, изван матичне земље. Све јеврејске заједнице у галуту организоване су по узору на заједницу у Јерусалиму. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић
Тамо далеко
13:30 | субота, 29. Април
Тамо далеко: Тамо далеко у Минхену
Колега Синиша Јалић и ја боравили смо у Минхену од 8 до 11.4.ове године и нимили неколико емисија.У првој вас водимо на пројекцији документарноф филма "Злочин над злочинима" који је 10.4.2017.промовисан у Научном институту за изучавање посљедица националсоцијализма у Минхену.
Разговор са...
20:15 | субота, 29. Април
Разговор са...: Лидијом Вукићевић
Глумица, коју сви памте по коврџавој црној коси , увелико гази шесту деценију живота, иако по њеном изгледу то никада нико не би рекао. Постала је звијезда послије улога у серијама и филмовима „Бољи живот", „Луталица", „Жикина династија", „Вампири су међу нама", „Шпијун на штиклама"...Окушала се и у свијету политике, а највећим животним успјехом сматра синове Андреја и Давида.
Документарни записи Мире Лолић-Мочевић
17:15 | понедјељак, 01. Мај
Документарни записи Мире Лолић-Мочевић: Молитвено сјећање
У Млаки логору за српски народ Поткозарја у православној цркви светог Илије одржано молитвено сјећање на Православне Србе убијене у систему концентрационог логора Јасеновац ,о животу у Млаки и повратку након Бљеска говорили су нам њени најстарији становници ,о новооткривеном свједоку јасеновачког логора болници у Јасеновцу и поруци позиву владике Јована славонско пакрачког, свим Козарчанима, у причи "Молитвено сјећање"