X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
У фокусу
15:00 | уторак, 28. Фебруар
У фокусу: Закон о храни
Шта значи систем безбједности хране “од њиве до стола”? Колико је нови закон о храни усклађен са европским и свјетским стандардима?Да ли ће бити елиминисани досадашњи евентуални пропусти у овој области?
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 02. Март
Квадрат на знање: Слободан Марковић- професор правог кова!
У “Квадрату на знање” представљамо Слободана Марковића, младог професора српског језика и књижевности у Техничкој школи у Бањалуци! Посебан је по томе што је снагом воље савладао сопствени физички хендикеп, био један од најбољих студената у генерацији, са изузетним просјеком оцјена, а сада оно што је научио преноси својим ученицима! “Отварамо” проблем вршњачког насиља. Питамо - како зауставити узлазну линију којом ова негативна појава иде и како превенцијом смањити њену учесталост? У ланцу одговорних су породица, школа, друштво уопште, јер дијете, кажу стручњаци, “само “копира” моделе понашања из свог окружења! "Партнерски за образовање", УНИЦЕФ-ов је пројекат за оснаживање и повећање утицаја родитеља и наставника како би удружени учествовали у развоју политике образовања и рјешавању конкретних проблема у образовном процесу. Пројекат, покренут прије годину дана, подразумијева окупљање у клубовима родитеља и наставника у 11 градова Србије, развијање информатичке платформе , те предлагање регулатива које обезбјеђују учешће родитеља у раду образовних институција, све са циљем бољег образовања дјеце.
Живот је...
17:05 | четвртак, 02. Март
Живот је...: Малине, Пецка и борци
У три документарне приче говоримо о социјалном предузетништву. Како невладине организације оснивају предузећа да би од прифита финансирале свој друштвено користан рад. Сазнајте, зашто Удружење Жена из Кравица гаји малине, како је обновљена основна школа у селу Пецка поред Мркоњића и како су ратни војни инвалиди из Бијељине направили добар бизнис.
Ријеч вјере
11:06 | субота, 04. Март
Ријеч вјере: Религијски програм
Духовна оаза и мјесто смирења, молитвене сабраности и усредсређености за православне хришћане Бањалуке већ је четири и по деценије Светотројичина црква. Уз постојање некадашњег Саборног храма везана је заједничка жртва српског народа и Српске православне цркве. Коризма је у Римокатоличкој цркви означена као вријеме поста, покоре и обраћења, молитве, унутрашњег преиспитивања и чињења дјела милосрђа. На све значајније свјетске језике преведена је "Месневија", дјело истакнутог суфије, пјесника и научника Хазрети Мевлане Џелалуддина Румија. Ослобођење из персијског ропства било је пресудно за опстанак Јевреја, којима је пријетило потпуно уништење. Зато је Пурим највеселији празник у јудаизму. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић