X

За ваш уређај је
доступна апликација

Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 01. Јуни
Квадрат на знање: Јубилеји, успјешни млади научници, најиновативнији наставници
У емисији подсјећамо на значајан јубилеј Универзитета у Источном Сарајеву – 25 година постојања и рада! Сагледано је до сада учињено и најављено оно што тек треба реализовати ! Упознајте Бијељинку Сандру Ђокић, успјешну студенткињу Медицинског факултета у Београду и њене другове, чланове тима који својим научним радом на престижним међународним такмичењима постиже изузетне резултате. Представљамо и званично најиновативнијег наставника у БиХ, Душка Крсмановића, наставника српског језика у фочанској ОШ “Свети Сава”. Били смо и на Фестивалу физике у Требињу!
Трагови
17:15 | четвртак, 01. Јуни
Трагови: Предојевићи- између легенде и историјске истине
О породици Предојевић која је у средњем вијеку била настањена у јужним крајевима Босне и Херцеговине , преплићу се историјски подаци, али и народно предање. На југу Херцеговине и данас постоје материјални трагови живота ове бројне заједнице , али често је тешко доћи до прецизних историјских података о томе. То је оставило простор за народну интерпретацију - ко су били, како су живјели и шта су све саградили Предојевићи, а посебно најпознатији члан ове породице Хасан паша Предојевић, који је одведен из Херцеговине "данком у крви" , и касније се одужио родном крају. У новом изадњу емисије "Трагови" , говоримо о Предојевићима и њиховим задужбинама.
Документарни записи Мире Лолић-Мочевић
20:16 | петак, 02. Јуни
Документарни записи Мире Лолић-Мочевић: УНИШТИТЕ СЈЕМЕ МРЖЊЕ
Горан Кавржић,Бањалучанин који живи у Минхену , пренио нам је сјећања на деведесете године,свједочећи да у свим ситуацијама има људи и да вјеру никада не треба губити...
Тамо далеко
13:30 | субота, 03. Јуни
Тамо далеко: Кипар
У овој емисији водимо вас у Никозију, главни град острвске државе Кипар, али и на простор најстарије ранохришћанске базилике у старом и туристичком мјесту Пафос..