X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
У фокусу
15:00 | уторак, 28. Март
У фокусу: Културни туризам
Колико се у локалним срединама у Српској размишља и ради на томе да се културна баштина и културно насљеђе развијају и упознају кроз туризам? У свијету ће до 2020. године у туристичке токове бити укључено готово милијарду путника,а међу пет водећих сегмената туристичког тржишта у будућности означен биће и културни туризам.
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 30. Март
Квадрат на знање: Образовни изазови
Универзитет примијењених наука за економију и менаџмент из Есена у Њемачкој додјељује педесет једнокаратних стипендија студентима првог и другог циклуса студија са свих факултета Универзитета у Бањaлуци, гдје су и разговарали са студентима који су се пријавили за стипендију. Шта још подразумијева академска сарадња Бањалуке и Есена? Милан Шкипина из Фоче, студент је 3.године електротехнике на Факултету техничких наука у Новом Саду и то један је од најбољих студената, са свим десеткама у индексу.У емисији говори о себи, учењу, наградама. Душан Секулић ,бијељински виртуоз на хармоници, познат је по енергичним наступима широм свиејта. Иако му је класична музика највећа инспирација и изазов , свира и џез , народну музику и обраде популарних мелодија. Основну и средњу музичку школу завршио је у Бијељини, образовање наставио у Београду,а потом на бечком конзерваторијуму,гдје је стекао мастер диплому професора хармонике и џез клавира .
Ђурђевданци
11:00 | субота, 01. Април
Ђурђевданци: Нови Ђурђевданци – аудиција у Бањалуци
Наравно, ту су били и малишани из Приједора, Градишке и околних мјеста. Скупило се њих више од 50, па је због тога и конкуренција била најјача. Али најважније је да су сви били распјевани и добро расположени за дружење са Ниџом, који им је и званично уручио позивницу за “Ђурђевдански фестивал”, 12. маја у дворани “Борик”.
Ријеч вјере
11:17 | субота, 01. Април
Ријеч вјере: Религијски програм
Дио моштију деспота Стефана Лазаревића пренесен је из Манасије, манастира у којем је сахрањен овај српски владар, ктитор и књижевник, у београдску Вазнесењску цркву. Његовим светим моштима моћи ће свакодневно да се поклоне благочестиви вјерници. Треће недјеље Часног поста боравили смо у манастиру Илиње код Шапца. Игуман овог српског манастира, отац Исаија врши Свету тајну Јелеосвећења, молитву за здравље душе и тијела и спасење. Римокатоличка жупа Котор Варош, посвећена Рођењу Блажене Дјевице Марије, посљедњих година доживљава напредак на пољу материјалне и духовне обнове. Помоћ болесним, старим и изнемоглим, социјално угроженим особама, дјеци и ученицима, женски активизам, рад са младима организовано и плански одвијају се на подручју Меџлиса Исламске заједнице Прњавор. У Првој књизи Мојсијевој описани су први мушкарац и прва жена створени вољом Господњом. Када су Адам и Ева прекршили прву Божију заповијест о забрањеном воћу, дрвету спознаје добра и зла, били су изгнани из Рајског врта или Едена. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић