X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Rukomet EP 2018.
Бањалучка панорама
17:50 | петак, 19. Јануар
Бањалучка панорама: Ускоро санација Културног центра Бански двор.
Градска управа добила пресуду у корист града, у случају “Аутопревоз “ и објекта Музеја савремене умјетности РС, а за земљиште Пољопривредне школе уложиће жалбу на одлуку Окружног суда због неправилно утврђених чињеница. Како би брже реаговали у случају елементарних непогода биће организовано око 500 повјереника Цивилне заштите из свих мјесних заједница-обука о спасавњу биће организована на прољеће. Током празника, поред великог броја домаћих и страних туриста у граду, за дежурне службе уобичајени радни дани уз “пуне руке посла”.
Пост фактум
21:15 | петак, 19. Јануар
Пост фактум: О резултатима рада Народне скупштине Републике Српске
Предсједник НСРС Недељко Чубриловић коментарисаће званичне оцјене да је највиши законодавни орган Републике Српске најуспјешнији у БиХ. Говориће о примједбама опозиције о недопустивости доношења важних закона по хитном поступку и мотивима посланика СЗП-а да ометају рад руководства Скупштине. Са позиције замјеника предсједника ДНС-а, гост емисије ће одговарати на питања у вези са изборном комбинаториком.
Протокол
22:05 | петак, 19. Јануар
Протокол: Спољно - политички магазин
Прва година мандата Доналда Трампа обиљежена је неочекиваним одлукама и неконвенционалним приступом - чиме ће нас још изненадити живописни амерички предсједник. Милош Земан није успио да побједи у првом кругу предсједничких избора у Чешкој. Контроверзни чешки предсједник ће морати да сачека крај јануара. Анализирамо, зашто се Брисел плаши Милоша Земана? Шта се крије иза француског закона против лажних вијести - борба за очување демократије или обрачун са руским медијима.
Људовање
23:20 | петак, 19. Јануар
Људовање: Са Веселином Гаталом
Корупција изједа друштво, али десеткује и садржај наших новчаника. Од Џевада Ковача, узгајивача стоке, сазнаћемо како међународна заједница и врх државе завлаче руке у наше џепове и узима нам стотине милиона које дајемо кроз порезе и доприносе. Сазнаћемо и како се стока намјерно зарази и побије и покушати добити одговор на то да ли страни душебрижници заправо хоће да униште домаћу производњу хране и тако нас учине зависним од јефтиних и мање више фаличних производа са „добронамјерног“ Запада. Сазнаћемо и како се узима „рекет“ од пољопривредника и како сељак мора плаћати ПДВ и ако му је побијена стока и блокиран рачун. О томе и још понечему причеће нам Џевад Ковач, узгајивач коза и борац против свима видљиве и медијски и судски прикривене, мудро прешућене државне пљачке.
Ријеч вјере
11:15 | субота, 20. Јануар
Ријеч вјере: Религијски програм
У наставку приче о Символу вјере доносимо тумачење другог члана Никео-цариградског символа, који се односи на личност Господа Исуса Христа. Прошла година у бањалучкој бискупији била је у знаку Мајке Божије и 100-годишњице од указања Госпе Фатимске. Четврта обавезна дневна молитва у исламу, акшам намаз клања се по заласку сунца. Моше бен Мајмон, Мајмонидес, љекар и теолог из 12. вијека, сажео је основе Мојсијеве вјере у 13 начела вјеровања. уредница Религијског програма Жана Вукосављевић
Тамо далеко
13:30 | субота, 20. Јануар
Тамо далеко: Тамо далеко
Након празничних пауза настављамо серијал Тамо далеко. Прву емисији у 2018. години у којој ће свијет обиљежити крај Великог рата, одлучили смо се за подсјећање на дио простора који смо посјетили пратећи српске трагове из Великог рата.