latinica  ћирилица
23/04/2017 |  09:45 ⇒ 11:34 | Аутор: РТРС

"Бинго" у Мостару потпуно изгорио

Тржни центар "Бинго" у Мостару потпуно је изгорио у пожару, страдалих није било, а штета је потпуна, кажу у мостарсткој Професионалној ватрогасној јединици.
Мостар - "Бинго" - Фото: klix.ba
Мостар - "Бинго"Фото: klix.ba

Полиција још није почела увиђај након што је у Мостару изгорио Тржни центар "Бинго", јер ватра још тиња, рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

Марић је нагласио да информације са терена говоре да је објекат у потпуности уништен, али да се о штети и било чему другом не може говорити док не буде обављен увиђај.

"Кад све службе заврше посао, ми ћемо почети увиђај. Нису се стекли услови за увиђај, јер пожар још тиња", навео је Марић.

Ватрогасци упозоравају на плинске боце у објекту које још представљају пријетњу.

На лицу мјеста још су присутни ватрогасци и полиција, а призори су сабласни.

Тржни центар "Бинго" у Мостару потпуно је изгорио у синошњем пожару који је избио око 20.00 часова. Због пожара град је цијелу ноћ био у диму.

Из Професионалне ватрогасне јединице Мостар кажу је пожар био активан од 20.10 до 23.20 часа.

"Пожар је локализован око 23.20 часова великом заслугом припадника Професионалне ватрогасне јединице Мостар, који су на пожариште изашли са свим расположивим средствима, осам возила и 19 ватрогасаца. Тржни центар изгорио је до темеља. Нема повријеђених", саопштено је из Провесионалне ватрогасне јединице Мостар.

Још нема званичних инфомација о узроку пожара.

Тржни центар "Бинго" у Мостару био је један од највећих у БиХ. Простирао се на око 2.500 метара квадратних, а у њему је било запослено око 100 радника.

Према незваничним информацијама, ријеч је о штети од од више десетина милиона марака.

Извор: Срна