latinica  ћирилица
27/04/2024 |  17:49 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Конаковић и Исак изазивају тензије

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић рекао је Срни да је министар унутрашњих послова Федерације БиХ /ФБиХ/ Рамо Исак срамота федералног МУП-а, што потврђује и дочек који је приредио људима из специјалне јединице и директору Федералне управе полиције након ослобађања из притвора, након што су ухапшени у акцији "Блек тај два".
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

- Они су славили као прави криминалци ослобађање људи повезаних са најгорим нарко-картелима. Погледајте весеље које Исак прави са људима који су из притвора изашли због веза са нарко-мафијом и погледајте његов данашњи такозвани страначки скуп. То је једно - нагласио је Галијашевић, коментаришући данашњи скуп "Домовина те зове" који је на Сметовима код Зенице организовао Исак, а на којем су се могле видјети ратне заставе такозване Армије БиХ, као и заставе Исакове политичке партије.

Галијашевић је истакао да Исак нема странку, већ мафијашку групу.

- Када се погледа Исак, не може се видјети ни странка, ни Министарство унутрашњих послова, већ криминални послови и заробљене институције које провоцирају рат, да би се појединци чија је улога у криминалном миљеу откривена, могли ослободити - рекао је Галијашевић.

Он је рекао да Исак и министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић изазивају и дижу тензије, подстичу сукобе и желе да изазову рат да би се, како је навео, спасили затвора.

Галијашевић је навео да виде да се око њих стеже "црна кравата" због њихових веза са најмоћнијим картелима, а не само са "Титом и Дином" из Дубаија.

У све то се, рекао је Галијашевић, уклапа и негирање надлежности и процедура у којима се доносе одређене политичке одлуке и у којем се представља воља сва три народа у БиХ.

- Оно што је /стални представник БиХ у УН Златко/ Лагумџија урадио у УН представљајући само Бошњаке, а занемарујући Србе и Хрвате и њихов став, оно што је урадио Елмедин Конаковић као министар иностраних послова је само друга страна приче у односу на ово понашање Исака. Дакле, да би се они ослободили, пакао за све народе у БиХ - рекао је Галијашевић.

Министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак организовао је данас код Зенице скуп под називом "Домовина зове", којем је присуствовао бивши генерал такозване Армије БиХ Сефер Халиловић, а на којем су се могле видјети ратне заставе, као и заставе Исакове политичке партије.

У акцији "Блек тај два" 22. априла ухапшена су 23 лица осумњичена за организовани криминал, трговину дрогом, прање новца и друга кривична дјела, међу којима су и шеф специјалне полиције Федералне управе полиције /ФУП/ Мустафа Селмановић, вршилац дужности директора ФУП-а Вахидин Муњић, неколико специјалаца или бивших припадника ФУП-а и сарајевски бизнисмен Гордан Мемија.