latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 11/04/2013 | 11:51

ВЕДРАН ЛЕПИР:24. од наших и Ваших 100 лица!

"Прњавор можда јесте мален, али има велику душу. То потврђују његови грађани који радо подржавају све хуманитарне акције и помажу људима који су често заборављени од државе," ријечи су младог активисте и новинара Ведрана Лепира.

Ведран ЛепирРадећи новинарски посао Ведран је прије 7 година имао прилику упознати мајку обољеле дјевојчице којој је хитно била потребна операција у Њемачкој, а коштала је 35 000 евра. Одлучан у намјери да помогне , преко сајта је организовао хуманитарну акцију и у року од мјесец дана , уз помоћ бројних грађана новац је прикупљен!! Нажалост, то није била једина акција намјењена за неопходно лијечење наших најмађих становника.

Потребе су се низале једна за другом. На срећу, све акције су брзо и успјешно организоване - и захваљујући активистима и хуманим људима протеклих година спашено је 8 младих живота.

Ведран је , како каже, само спона између људи у невољи и људи који могу и желе да помогну!

" Неко то мора да покрене , да има слуха , да организује, јер су људи којима је помоћ потребна често, заборављени од друштва и од њих већина диже руке. Покажимо им да нису заборављени! Пружимо им руку помоћи, докажимо да иако нисмо богато друштво,још увијек имамо развијену емпатију.А Прњавор и Прњаворчани су се за сада показали више него хуманим!", поручује нам Ведран и позива да се сви у свом граду распитамо коме је помоћ потребна и да се, уколико можемо- АКТИВИРАМО!!!!!! ДА ПРЕЂЕМО СА РИЈЕЧИ НА ДОБРА ДЈЕЛА!!!!