latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 19/04/2013 | 13:06

ВИОЛЕТА ПЕЋИЋ: 30. од наших и Ваших 100 лица!

Борба! Неодустајање! Проналажење рјешења за све проблеме! и музика! ТО ЈЕ ВИОЛЕТИН ЖИВОТ!

"За сваког човјека је успјех да након свих животних препрека  и труда који уложимо у њихово превазилажење, живи прије свега самостално, способан да ради, да зарађује за своје потребе. Бити што више самостална је мој највећи успјех!

Свако од нас је затечен различитим животним околностима, које често зависе од окружења, од околности , од подршке других људи - али шта год да нас снађе -НЕ ОДУСТАЈАТИ на почетку!", поручује нам Виолета Пећић, наставница Музичке културе у школи за слијепу и слабовиду дјецу "Будућност" из Дервенте.

Виолета је рођена дервенћанка, школовала се у Сарајеву, Тузли, дефектолошки факултет у Београду, нажалост, није завршила због тадашњих технолошких недостатака и неприлагођености факултета слијепим лицима. Али каже, још није одустала, можда га и заврши.

Виолета много воли да чита, да пише, да учи стране језике, а француски јој је посебно занимљив.

МУЗИКА је саставни дио њеног живота. Свира клавир, пјева, предаје Музичку културу, кад год јој се укаже прилика одлази на концерте. Дервента је мала средина, па каже, недостаје јој више прилика управо за посјећивање концерата и сл. манифестација које је привлаче.

Обожава свог пса водича који не само да јој олакшава кретање, већ се од првог сусрета између њих двије развила посебна емотивна повезаност .

Виолетин живот је шарен, обојен свим бојама звука! Велики, искрени осмјех често краси њено лице !

А на успјешном самосталном животу јој искрено честитамо! ВИОЛЕТА, ДРАГО НАМ ЈЕ ШТО СМО ТЕ УПОЗНАЛИ!:)