latinica  ћирилица
ПОЗДРАВ ИЗ СОЧИЈА | 31/01/2014 | 11:07

Испуњени снови једне дјевојчице из Пала

А сјећам се како је све почело. Као да сам јуче добила прве скије од кућног пријатеља и комшије и прве скијашке кораке направила на брдашцету поред куће.

Кажу да је сан сваког спортисте да учествује на Олимпијским играма. И ја сам имала такав сан. И доживјела Олимпијске игре. Била сам у Ванкуверу 2010.

Жана НоваковићСада се с нестрпљењем спремам и за друго учешће на ОИ. Два најзначајнија спортска догађаја у овој години су XXII Зимске олимпијске игре које ће се одржати у Руском граду Сочи и Свјетско првенство у фудбалу. Стављам Сочи на прво мјесто иако се заљубљеници фудбала неће сложити са мном.

Да, фудбал јесте, најпопуларнији спорт и комерцијално најисплативији, али чињеница је да постоји нешто боље од фудбала. То је олимпијски дух који се ове године осликава у једном од најомиљенијих руских љетовалишта- Сочи.

У периоду од 7. до 23. фебруара овај руски град ће по први пут угостити преко 2.500 спортиста из 85 земаља који ће се борити за пласмане у 15 различитих спортова. Зато и ја као скијашица могу да ставим спорт којим се бавим на прво мјесто спортских приоритета. Бар мојих.

А сјећам се како је све почело. Као да сам јуче добила прве скије од кућног пријатеља и комшије и прве скијашке кораке направила на брдашцету поред куће. Ако могу тако да кажем, то је била љубав на први поглед, и одмах сам изразила жељу да се упишем у клуб.

Послије тога све је ишло неким устаљеним редосљедом за мене. Никада не могу заборавити своју прву трку на Јахорини када сам се кући вратила са чоколадом као наградом за друго мјесто. Сјећам се да сам јурила кући са нестрпљењем да подијелим своје задовољство.

Како су године пролазиле тако је и моја скијашка каријера напредовала. Било је и позитивних и негативних тренутака али на крају су све позитивне ствари превагнуле да сам и данас ту.

Сав тај дугогодишњи труд се исплатио када сам обезбједила норму за учешће на мојим првим Олимпијским играма и тако испунила дугогодишње циљеве и снове мале дјевојчице са Пала.

Сада, четири године послије, поново ћу представљати земљу на овом највећем свјетском спортском такмичењу у Сочију.

Јако сам поносна што ћу поново имати прилику да представим своје вјештине и спорт и надам се да ћу их представити у најбољем свјетлу. Са нестрпљењем чекам почетак игара. Хвала свима који су ме подржавали до сада и пружали подршку. Пратите мој блог и навијајте и за наш тим на предстојећим играма. Ту су моје колеге: Тања, Марко, Игор и Младен... И они Вас поздрављају...