latinica  ћирилица
ПОЗДРАВ ИЗ СОЧИЈА | 26/02/2014 | 13:58

Одлазим из Сочија: Све што је лијепо кратко траје, па тако и овај пут

Посљедњих неколико дана ћу памтити као најљепше дане овдје. Успјела сам да остварим своје такмичарске снове и циљеве и јако сам срећна због тога.

Жана НоваковићСлаломску трку сам завршила на 26.мјесту и тако направила свој најбољи резултат на Олимпијским играма, до сада. Посебно сам срећна што сам у појединим вожњама успјела да покажем да знам добро и брзо да скијам. Стварно сам уживала на стази.

Све што је лијепо кратко траје, па тако и овај пут. Олимпијски пламен у Сочију званично је угашен на церемонији затварања у недјељу. По мом мишљењу, церемонија затварања је била љепша и раздраганија па је све било испуњено позитивном атмосфером.

Ми смо се коначно успјели опустити послије дугих тренинга и такмичења. Посљедњих неколико дана смо провели у обиласку обале Црног мора и околних приморских градића.

Ово је једини излаз Русије на море у дужини од 250 км тако да је уствари Сочи монденско љетовалиште и најпосјећенији град на Црном мору. Овај град успио је освојити и Руског предсједника Путина који овдје живи и већи дио године проводи у једној од најљепших резиденција на обали.

Сочи, монденско љетовалиште и најпосјећенији град на Црном мору

Ових 20 дана ћу памтити по дивним успоменама, једном великом искуству које је било испуњено смијехом, сузама, игром и дивним људима. Склапање пријатељстава додатно чине овај спортски догађај још већим и значајнијим и то је још један од разлога зашто су Олимпијске игре посебне.

Олимпијски слоган каже: ,,Није важно побиједити, важно је учествовати”. Неки су се вратили кући са медаљом, неки без медаље. Ја се нисам вратила са медаљом али сам успјела да остварим своје жељене циљеве па се задовољна враћам кући. Надам се да су и други спортисти успјели остварити дио свог сна.

Затварање Олимпијских игара у Сочију 2014.

Затварање Олимпијских игара у Сочију 2014.

Мени је драго што сам била мали дио овог великог догађаја, осјећај је изузетан.
Хвала свима вама који сте пратили и подржавали мој блог и наш тим протеклих мјесец дана, надам се да сам Вам успјела дочарати догађаје из прве руке.

Хвала РТРС-у на указаном повјерењу и што сте нас подржавали у нашој борби и жељи за успјехом.

Примите пуно поздрава од: Тање, Марка, Игора, Младена и мене.

Поздрав на одласку из Сочија .... Жана

Поздрав на одласку из Сочија, Жана