latinica  ћирилица
24/04/2014 |  20:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Ивановић у четвртфиналу турнира у Штутгарту

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале WТА турнира у Штутгарту пошто је данас у осмини финала савладала Њемицу Јулију Гергеш са 2:1 у сетовима - 1:6, 6:2, 6:3.
Ана Ивановић - Фото: AP
Ана ИвановићФото: AP

Послије неочекивано лошег издања у првом сету и само једног освојеног гема, Ивановићева се у наставку пренула, стабилизовала игру и преузела иницијативу, па је направила велики преокрет.

Са два брза брејка изједначила је резултат у сетовима, а у трећем, одлучујућем, доминирала је упркос осцилацијама у самој завршници.

За снажан сервис и прецизне ударце расположене српске тенисерке Њемица није имала рјешења, па је заслужено претрпјела пети пораз у њиховом шестом међусобном окршају.

Дуел је одлучен у петом гему трећег сета, када је Ивановићева повела са 4:1 на сервис противнице и потом рутински сачувала предност за тријумф након једног сата и 40 минута игре.

Српска тенисерка у борби за полуфинале чека побједницу сусрета између Рускиње Светлане Кузњецове и другог носиоца на турниру, Румунке Симоне Халеп.

Раније данас пласман у четвртфинале изборила је и Јелена Јанковић савладавши Италијанку Флавију Пенету такође послије преокрета - 3:6, 6:2, 6:3.

Турнир у Штутгарту игра се за укупан наградни фонд од 710.000 долара.