latinica  ћирилица
24/04/2014 |  20:56 | Аутор: СРНА

Цвијановић: "Спортек" - важан субјект у привредном животу Српске

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је приликом посјете которварошкој Фабрици обуће "Спортек" да ова фабрика представља важан субјект у привредном животу не само ове локалне заједнице, него и цијеле Републике Српске.

"Ова фабрика ме подсјећа на добра стара времена. Радује податак да Фабрика обуће `Спортек` запошљава 1.630 радника. Тренд запослености се повећава из године у годину, што ову општину чини једном од најуспјешнијих у Српској", рекла је Цвијановићева.

Премијер Српске је нагласила да Котор-Варош представља очигледан примјер добре сарадње и успјешне комуникације између општинског руководства и инвеститора, те додала да се ова општина с правом може похвалити да има најмању стопу незапослености.

Фабрика обуће "Спортек" недавно је добила прву награду Привредне коморе Српске у области запошљавања, а само у првом кварталу ове године број запослених је повећан за 434 радника.

"У прошлој години смо инвестирали у опрему и грађевинске објекте више од 3,5 милиона марака, а намјеравамо да градимо нову халу и проширујемо производњу. Углавном смо оријентисани на извоз", рекао је директор Фабрике Мирко Петрешин.