latinica  ћирилица
25/04/2014 |  08:00 | Аутор: Агенције

Експлозије на истоку Украјине

Седморо људи рањено је ноћас у Одеси, када је бачена бомба на контролни пункт присталица власти у Кијеву, саопштила је украјинска полиција.

Наоружане особе бациле су бомбу из аутомобила у покрету, речено је у полицији Итар-тасу.

Детонација се догодила у 4.00 часова по локалном времену, а седморо људи задобило је повреде ногу и пребачени су у болницу. Животи им нису угрожени, саопштило је регионално полицијско одјељење.

У току је истрага о овом догађају.

Шеф регионалне полиције Петро Луцјук раније је затражио да власти у Одеси склоне са улица наоружане активисте послате из Кијева, пошто они дестабилизују ситуацију у региону.

Луцјук је рекао да су та лица "поставила 12 контролних пунктова у овом региону без јасног правног статуса, на којима у смјенама борави више од 500 људи".

Локални медији извијестили су о бројним конфликтима на контролним пунктовима.

Становници Одесе и гости овог града жале се да их на пунктовима заустављају, провјеравају и узимају им новац. Било је и инцидената у којима су свјетла заустављених аутомобила полупана палицама.

ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР

Како јавља Раша тудеј, експлозије се и даље чују у области Краматорска, а с терена стижу информације да је дошло до сукоба. Небо изнад источноукрајинског града Краматосрка прекривено димом од експлозија, показују видео снимци с терена.

Према изјавама свједока, у том реону срушио се украјински војни авион. Риа Новости јављају да је у току борба у близини пада авиона. У другом граду на истоку Украјине, Одеси, седморо људи рањено је у експлозији бомбе на контролном пункту. Наоружани мушкарци су из аутомобила бацили бомбу на контролни пункт који је поставила група наоружаних присталица украјинских власти.