latinica  ћирилица
25/04/2014 |  08:33 | Аутор: Агенције

Партизан креће у одбрану титуле

Полуфиналном утакмицом завршног турнира против загребачке Цедевите кошаркаши Партизана вечерас крећу у одбрану титуле у регионалној Јадранској лиги, а тренер Душко Вујошевић вјерује да победничко прстење неће мијењати власника.

"Док се не заврши фајнал-фор Партризан је шампион, брани трофеј, а надам се да ће прстен остати на старом мјесту. Овај турнир је крешендо цијеле сезоне, али мечу приступамо као и сваком другом. Очекује нас изузетно важна утакмица, улог је пласман у Евролигу, што за нас значи и преживљавање клуба", рекао је Вујошевић уочи изузетно значајног дуела у београдској Комбанк арени.

Он је истакао да Цедевита заслужује респект као добро селектирана екипа са одличним тренером и логистиком и као клуб са стабилном материјалном ситуацијом.

"Добро се познајемо, играли смо два пута ове сезоне. Храброст је остати усправан и под притиском", рекао је Вујошевић и позвао навијаче да подрже екипу и навијају спортски без националистичких испада.

Тренер Цедевите Јасмин Репеша истакао је да су се Загрепчани добро спремили и изузено мотивисани чекају меч са Партизаном.

Утакмица између Партизана и Цедевите игра се вечерас од 20 сати, а бољи из тог сусрета играће за трофеј Јадранске лиге у недјељу са Цибоном, која је у првом полуфиналном мечу завршног турнира у побиједила Црвену звезду (75:70).