latinica  ћирилица
25/04/2014 |  14:46 | Аутор: СРНА

Јовичић: Бећировићево писмо тендециозно и пуно лажи

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић сматра тенденциозним, те пуним лажи и неистина писмо које је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић упутио највишим званичницима међународне заједнице у БиХ.

"Писма оваквог садржаја не доприносе никако ни миру, ни стабилности ни безбједности било ког грађанина у БиХ", рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци, коментаришући писмо које је Бећировић упутио високом представнику у БиХ Валентину Инцку и шефу делегације и специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену.

Јовичић је напоменуо да ако МУП Републике Српске до сада није показао толеранцију према свим грађанима у Српској, онда то није нико.

"МУП Српске је и даље на стајалишту свог професионализма и ја иначе немам потребу да коментаришем писма појединаца који имају циљ и намјеру да наруше стање безбједности не само у Републици Српској, већ и у БиХ", закључио је Јовичић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић,  упутио је отворено писмо високом представнику у БиХ Валентину Инцку и шефу делегације и специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену , да покрену конкретне активности с циљем заустављања политике негирања геноцида и свакодневних понижавања жртава геноцида и масовних злочина која долази из Републике Српске.