latinica  ћирилица
25/04/2014 |  15:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватска, Швајцарска и Француска се повукле из трке за ЕП 2020.

Фудбалски савез Хрватске (ХНС) објавио је данас да је одустао од кандидатуре за домаћинство првенства Европе 2020. године.

ХНС је као разлог навео да Влада Републике Хрватске није одговорила на његов службени допис у вези кандидатуре, чиме није испуњен законски предуслов улажења у трку за домаћинством континенталног шампионата.
 "ХНС је данас обавестио Европску фудбалску унију да неће предати кандидатуру за домаћинство ЕУРО 2020. Петак 25. априла последњи је рок за предају финалних кандидатура за шампионат 2020. године
који ће се одржати у 13 градова широм Европе", саопштио је ХНС.

 

И Швајцарска и Француска су се данас повукле из трке за организацију фудбалског Европског првенства 2020. године, које ће бити одржано у 13 градова.

Швајцарска фудбалска федерација  саопштила је да је повукла кандидатуру града Базела, а председник СФФ Петер Гијерон рекао је да је главни разлог одустајања чињеница да је Швајцарска заједно са Аустријом већ била домаћин шампионата Европе - 2008. године.
 Предсједник Француске фудбалске федерације  Ноел Ле Грае рекао је да је Лион одустао од кандидатуре, пошто ће бити један од градова у којима ће се играти утакмице првенства Европе 2016. године.
 Раније су кандидатуру за улогу домаћина ЕП 2020.повукле Чешка, Пољска и Португалија.
 Белгија је потврдила да ће Брисел бити званичан кандидат за домаћина ЕП.