latinica  ћирилица
25/04/2014 |  19:59 | Аутор: Б92

Лажна вијест о Шумахеровом буђењу

Друштвеним мрежама се у петак проширила вијест да се Михаел Шумахер потпуно пробудио из коме, као посљедица лошег превођења изјаве његове менаџерке.

 

Неколико руских и америчких медија је пренијело информацију да је легендарни возач Формуле 1 у петак препознао своју супругу, након четворомјесечне коме, пише Б92.

Сумњу на истинитост вијести додала је и чињеница да се менаџерка Забине Кем посљедњи пут огласила у јавности 14. априла, када је навела да има незнатних побољшања Шумахеровог здравственог стања и да је то охрабрујуће за његове пријатеље и породицу.

Вишеструки шампион свијета у Формули 1 је доживио тешке повреде главе крајем децембра у Француској, а да би се очувале виталне функције у болници у Греноблу "стављен" је у индуковану кому.

Прије неколико недјеља је објављено да је почео процес буђења, да је Нијемац отварао очи и реаговао на околину, а у петак је препознао своју супругу, наводно је навела његова менаџерка Забине Кем, али се за сада те информације не могу сматрати потврђеним.