latinica  ћирилица
08/05/2014 |  10:37 | Аутор: РТРС

Ерцег са сликама већ 40 година

Инжењер Осте Ерцег из Новог Града слика већ четрдесет година. Имао је неколико самосталних и колективних изложби. Највећи успјех остварио је учествујући на Међународном бијеналу умјетности минијатуре

У основној школи примјећен је његов дар за сликарство. Заволио је ову врсту умјетности и, у слободно вријеме најрадије, идеје претакао у слике.

"У школи сам заволио сликање.То је на неки начин дар који човјек носи у себи. Почео сам у слободно вријеме да сликам и успио сам", рекао је Ерцег.

Од 1986. до 1990. године похађао је сликарски курс код професора Бошка Карновића. Тиме је надоградио и умијеће.

"Захваљујући управо професору Карновићу који је један од оснивача Ликовне колоније Ракани ја сам постигао то што јесам. Задовољан сам. Требало је много рада и труда али мислим да за сликарство треба имати душу", нагласио је Ерцег.

Свака слика Осте Ерцега, а до сада их је урадио преко пет стотина, печат је времена и његов лични жиг. Ослања се на традицију предака, сликама изражава љубав према родном крају, Раканима.

На 12. Међународном бијеналу умјетности минијатуре ове године међу дјелима четири сликара из Босне и Херцеговине нашле су се и слике Осте Ерцега.


До сада је имао седам самосталних и једанаест колективних изложби слика. На крају разговора поручио је - сликаће све док га здравље послужи.