latinica  ћирилица
16/05/2014 |  12:57 | Аутор: СРНА

Додик: Ситуација у Добоју катастрофална

На подручју града Добоја, који је највише захваћен поплавама, ситуација катастрофална, становништво угрожено, а материјална штета огромна, рекао је предсједник Српске.
Прес конференција: Милорад Додик, Предсједник РС - Фото: РТРС
Прес конференција: Милорад Додик, Предсједник РСФото: РТРС

"Покушавамо угроженом становништву да доставимо воду за пиће и храну, спашавамо болеснике и најугроженије особе и то је оно што је у овом тренутку приоритет. Проблем је што је цијели град без струје", рекао је Додик који се налази у Добоју.

Он је апеловао да грађани Добоја, као и становници свих угрожених подручја прате упутства власти и поступају у складу са њима.

"Учинићемо све да дођемо до њих и да им помогнемо. Проблем је и комуникација до Добоја, јер је град одсјечен готово са свих страна. Камиони са храном и водом за пиће се тешко пробијају, али у сваком случају, чинимо све што је могуће да помогнемо грађанима и о томе максимално водимо рачуна", истакао је предсједник Додик, поручивши да је у оваквим ситуацијама неопходно сачувати присебност и показати солидарност.

Он је позвао све људи који нису угрожени поплавама да ставе на располагање своје капацитете и помогну угроженима.

"Постоји спремност свих субјеката којима смо се обратили да нам помогну, али помоћ ће нам посебно требати након повлачења воде", рекао је предсједник Републике.

Он је навео да је из Добоја покушао хеликоптером да се пробије до Бијељине, али није успио због падавина. "Сада чекам да се вријеме бар мало стабилизује и током дана посјетићу Модричу и Шамац, гдје је највећа угроженост, и, наравно, послије подне идем у Бијељину", нагласио је предсједник Српске.