latinica  ћирилица
18/05/2014 |  17:34 | Аутор: СРНА

ДОБОЈ - Помоћ Болници непрестано стиже

Болница "Свети апостол Лука" у Добоју тренутно је снабдјевена лијековима и свим потребним средствима за рад, рекла је Срни портпарол ове здравствене установе Соња Вулић. "Болница располаже са довољним количинама хране и воде, како за раднике, тако и за пацијенте. Једино у чему оскудијевамо су пелене за бебе и одрасле", навела је Вулићева. Према њеним ријечима, у болницу стално пристижу донације.

Она је истакла да се процес рада одвија нормално, да су све службе "покривене" потребним кадром - љекарима, медицинским сестрама и помоћним особљем, а на располагању су сви смјештајни капацитети ове установе.

Вулићева је нагласила да је добојска болница у сталној комуникацији са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, градским Кризним штабом и Црвеним крстом.

Према њеним ријечима, директор Болнице Владо Ђурђевић је на основу законских овлашћења данас донио одлуку о мјерама за спречавање свих заразних болести и инфекција, тако да је појачано снабдијевање одговарајућих препарата, као и тимови и особље у Инфективној служби.

Тим поводом додатно је успостављена и комуникација са Клиничким центром Бањалука, болниcom Тешањ и Универзитетским-клиничким центром Тузла.

Вујићева је навела да су у самој болници на снази појачане мјере дезинфекције и стерилизације.