latinica  ћирилица
25/05/2014 |  18:18 | Аутор: Агенције

Како стећи навику раног буђења?

Устати рано ујутро је одличан начин како да започнете дан. А ево и неколико савјета како да себи олакшате буђење ујутро.

Лијежите раније: Вјероватно је највећи фактор тешког устајања ујутро недостатак сна. Ако сте онлајн до касно навече или гледате серије, вријеме је да ту навику промијените. Такво понашање вам не доноси никакво добро, само вам одмаже.

Држите се рутине: Ваше тијело воли рутину. С разлогом смо увијек гладни у исто доба дана. Исто важи и за спавање. Ако се држите рутине, много је лакше пробудити се раније ујутро.

Смањите унос кофеина: Мање кофеина значи да нећете бити ноћна птица. Уносите мање кофеина у организам и одмах ћете примијетити разлику у вашим навикама везано за вријеме одласка у кревет.

Задржите мотивацију: Устајање рано ујутро за почетак тражи мало мотивације. Пронађите добар разлог за то и држите се тога. Физичка вјежба је одлична за почетак и добар разлог за устајање из кревета. Вјежбањем ујутро ћете обезбиједити додатну енергију током дана, па почните са јутарњим вјежбама и ствари ће бити много лакше.