latinica  ћирилица
02/06/2014 |  15:06 | Аутор: СРНА

Мобилизација моторних возила у Добоју

Од данас почиње мобилизација моторних возила потребних за чишћење и успостављање нормалног функционисања живота у Добоју, одлучио је Градски штаб за ванредне ситуације.

Градоначленик Обрен Петровић навео је да је Градски штаб, незадовољан брзином којом грађани уклањају отпад из стамбених и пословних објеката, одлучио да од четвртка, 5. јуна, буде наплаћиван одвоз кабастог отпада.

Према његовим ријечима, град Добој ће на име досадашњих трошкова уклањања отпада платити 1.000.000 КМ.

Петровић је незадовољан и одзивом грађана на мобилизацију ради чишћења града, која је данас ступила на снагу, јер се одазвало свега 130 људи.

"Људи добровољно неће да раде, па је велики број становника из града, који требају да су највише ангажовани, отишло у приградска насеља. То је лоша порука волонтерима", изјавио је Петровић.

Један од закључака са данашњег састанка је и да се до сриједе, 4. јуна, Градски штаб за ванредне ситуације изјасни о потреби за укидање ванредне ситуације у Добоју.

Петровић очекује да се до краја ове седмице сазове Скупштина града на којој ће бити донесена одлука о локалним административним олакшицама за привреднике и о изради пројектне документације за санацију и изградњу насипа.

Према његовим ријечима, у току ове седмице требају бити завршени и спискови у вези са пописом штете и санационим плановима.