latinica  ћирилица
18/07/2014 |  08:28 | Аутор: Б92

Троицки се враћа на терен

Виктор Троицки изјавио је да му је Новак Ђоковић много помогао у претходних годину дана у којима није могао да се такмичи због кршења антидопинг правила.

“Новак ми је много помогао – у недјељама када се он припремао, звао је и мене. Заиста је учинио много за мене и никада му то нећу заборавити“, изјавио је Троицки у разговору за CNN.

Виктор није играо годину дана, сада је 842. на АТП листи, али чекању је крај – у понједељак ће одиграти први меч послије суспензије, добио је ’вајлд-кард’ у Гштаду.

“Искрено, била је ово тешка година. Ментално је било тешко са свиме се изборити, али како је вријеме пролазило, почео сам да се спремам и да тренирам, па сам постао концентрисан на свој повратак. Радујем се новом почетку“, каже Троицки.

Српски тенисер, који је у фебруару напунио 28 година, каже да често мисли о ономе што се догодило.

“Не могу да лажем, често мислим о свему томе. Осећам да то није било фер је знам шта се стварно догодило. Знам да никада нисам желио да варам, налаз је послије био чист и то ме боли“, изјавио је некада 12. тенисер свијета.

Виктор је на турниру у Монте Карлу поднио тражени узорак урина, али не и крви, а независној комисији рекао је да му је докторка ИТФ казала да је у реду да не поднесе узорак крви ако се не осјећа добро.

Према Викторовим ријечима, управо зато што му није било добро није дао узорак крви, али комисија није прихватила те аргументе.

“Она ме је погрешно информисала и то сам скупо платио. Увијек сам поштовао правила и антидопинг систем“, каже Троицки.

Виктор каже да му је у почетку било болно да гледа тенис, али да се то промијенило у посљедњих неколико мјесеци. Од понедјељка ће напокон и он поново заиграти.