latinica  ћирилица
18/07/2014 |  11:54 | Аутор: СРНА

Пале: Ускоро завршетак изградње фискултурне сале

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија рекао је да би предсједник Српске Милорад Додик и премијер Србије Александар Вучић требало ускоро да отворе фискултурну дворану Основне школе "Србија" на Палама.

Приликом обиласка школе "Србија" на Палама и завршних радова на сали, Мутабџија је подсјетио да је ова образовна установа изграђена средствима Владе Србије, што говори да и у домену образовања постоји сарадња између Србије и Републике Српске, на добробит свих грађана.

"Наша обавеза је да овај посао завршимо како и доликује. Ово ће бити једна изванредна, функционална школска сала, а сам амбијент је у оквиру новог насеља. Грађани Пала имаће једну комплетну институцију /школу, дворану/, а ја се надам да је ово почетак завршетка и неких других пројеката широм Српске, на веома високом техничком нивоу", рекао је Мутабџија новинарима.

Директор ОШ "Србија" Неђо Ждрале подсјетио је да је изградња сале почела прије годину и по дана, те да је грађевински дио завршен у октобру прошле године, након чега су расписани тендери за њено опремање.

Према његовим ријечима, сала ће бити опремљена према највишим стандардима - паркет је сертификован од Међународне кошаркашке организације, а купљена је и најквалитетнија опрема која се могла наћи на тржишту.

"Владе Србије издвојила је 1,5 милиона КМ за изграду спортске сале ОШ `Србија`, од чега је 1,1 милион КМ утрошен за грађевински материјал, а остало за опрему. Имамо намјеру да направимо и један тениски терен, са трибинама, јер нам је остало довољно средстава да и то урадимо", рекао је Ждрале.