latinica  ћирилица
18/07/2014 |  14:24 | Аутор: Агенције

Станко Суботић ослобођен оптужби за шверц цигарета

Станку Суботић Цане и остали оптужени за шверц цигарета 1990-их година ослобођени су данас те оптужбе у Специјалном суду у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал огласиће се након изрицања пресуде. Али је већ сада јасно да ће уложити жалбу Апелационом суду, који овог пута мора да донесе коначну одлуку.

То ће бити друга пресуда, пошто је Апелациони суд у Београду укинуо прву пресуду Посебног одјељења за организовани криминал Вишег суда у Београду којом је Суботић био осуђен на шест година затвора и предмет вратио на поновно суђење.

Тужилаштво је у завршној ријечи 3. јула затражило да Суботић буде осуђен на осам година затвора, а бивши директор Савезне управе царина Михаљ Кертес и Суботићев сестрић Никола Милошевић на затворске казне од по пет година.

За оптуженог Стевана Бановића тужилаштво је тражило казну не мању од шест година затвора, док су за остале оптужене предложене казне од двије, до двије и по године затвора.

Првооптужени Суботић затражио је у завршној ријечи 4. јула да га судско вијеће ослободи оптужби за шверц цигарета јер, како је оцијенио, током поступка није доказана његова кривица.