latinica  ћирилица
18/07/2014 |  15:26 | Аутор: СРНА

МУП-у одобрено 736.000 КМ за капитална улагања

Влада Републике Српске дала је сагласност Министарству унутрашњих послова /МУП/ Српске за утрошак 736.000 КМ за набавку мобилних радара, рачунарске и посебне опреме, те реконструкцију Полицијске станице у Лопарама.

Према Плану утрошка средстава МУП-а за капитална улагања у првих пола године, за набавку постројења и опреме издвојено је 700.000 КМ, а за инвестиционо одржавање, реконструкцију и одржавање зграда и објеката 36.000 КМ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада је, након усвајања Студије о подстицању страних улагања у Републику Српску од 2014. до 2017. године, задужила Министарство за економске односе и регионалну сарадњу да, у сарадњи са ресорним министарствима, представницима пословне заједнице и јединица локалне самоуправе, изради акциони план за њено провођење.

Усвојена је и Информација о процесу имплементације Пројекта побољшања пословног окружења, те Уредба о измјенама и допуни Уредбе о начину ускладиштења, чувања и располагања робом одузетом у поступку инспекцијског надзора.

Влада је донијела и Уредбу о престанку важења Уредбе о службеним звањима припадника полиције у казнено-поправним установама и дала сагласност на Правилник о катастарском класирању и бонитирању земљишта.