latinica  ћирилица
18/07/2014 |  16:55 | Аутор: СРНА

Бањалука: Шорди одузета имовина од 700. 000 КМ

Бањалучки Основни суд привремено је одузео имовину вриједну 700.000 КМ од Здравка Шорде (61), званог Брус Ли, оптуженог за зеленаштво и изнуду, и од особа повезаних с њим.
Привремено одузета  имовина Ш.З. - Фото: СРНА
Привремено одузета имовина Ш.З.Фото: СРНА

Од осумњиченог је одузет аутомобил марке "тојота РАВ четири", вриједан 78. 000 КМ, стан у Бањалуци површине 54 метра квадратна, који је процјењен на 122.000 КМ, земљиште у бањалучком насељу Чесма на којем је изграђен стамбени објекат са двије ламеле и више стамбених јединица, вриједности 500.000 КМ, те помоћни дрвени објекат у насељу Чесма који је Шорди и његовој породици остављен на располагање.

Финансијском истрагом Јединице за сузбијање привредног криминалитета, финансијске истраге и сузбијање прања новца утврђено је да су Шорда и са њим повезана лица стекла имовину која није у сразмјери са пријављеним приходима из легалног пословања, те је предложено да привремено одузимање у складу са Законом о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела.

Захтјев је поднесен због постојања опасности да би касније одузимање имовине стечене извршењем кривичног дјела било отежано или онемогућено, те да би било спријечено коришћење, отуђење или располагање имовином.