latinica  ћирилица
18/07/2014 |  19:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Ватерполисти Србије: Знамо како да се вратимо послије пораза

Српски ветерполиста Филип Филипоивћ рекао је данас да национални тим зна како да се врати на побједнички колосијек послије пораза од Мађарске (8:6) на првенству Европе у Будимпешти.

"Већ смо били у оваквој ситуацији и знамо како да се вратимо. Један пораз ништа не значи ако извучете поуке. Знамо колико вриједимо, шта желимо на овом првенству и борићемо се за то", рекао је Филиповић за сајт Ватерполо савеза Србије.
Изабраници селектора Дејана Савића наредни меч на шампионату одиграће сутра против Хрватске, који би могао да одлучи о позицији број два у групи Б.
"Против Хрвата нам је потребно оно што нисмо имали на мечу са Мађарима, глава и стрпљење. Очекујем меч са пуно контакта, бројним искључењима. Не мијењају стил и када мијењају играче", додао је Филиповић.

Један од најбољих српских играча у Будимпешти голман Гојко Пијетловић нада се добрим партијама репрезентације.
"Одбрана није била лоша на мечу са Мађарском, али напад је био такав да је јунак утакмице био мој колега Декер. Са Хрватима ће бити неизвјесно. Они су под већим притиском због ремија са Шпанијом. Нама побједа доноси највјероватније друго мјесто и вјерујем да имамо снаге за такав резултат", рекао је Пијетловић.

Никола Рађен сматра да су наредна два меча, против Хрватске и Шпаније, изузетно важна за актуелног првака Европе.
"Двије побједе нам доносе друго мјесто и најважније је да је све у нашим рукама. Биће тешко и са Хрватима и Шпанцима, али вјерујем да ћемо се консолидовати и остварити успјех", рекао је Рађен.
Утакмица између Србије и Хрватске почиње сутра у 16 сати.