latinica  ћирилица
18/07/2014 |  20:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Руговин син у кућном притвору

Бившем посланику косовске скупштине и сину покојног предсједника Косова Ибрахима Ругове, Ук Ругови данас је истражни притвор замијењен мјером кућног притвора, до 4. септембра, изјавио је за приштинске медије његов адвокат Неџат Сабани.

Еулекс је саопштио да је претпретресни судија јутрос донио пресуду којом је окривљеном У.Р. у предмету истражни притвор замијенио кућним притвором.
 Претпретресни судија је ту пресуду донио размотривши предвиђено трајање истраге, која је такође и сложена, као и ризик да би окривљени могао да биежи од закона, утиче на свиедоке или на други начин да омета ток правде.
 Ругови је, такође, забрањено да контактира свиедоке и друге окривљене и употребљава уређаје за електронску комуникацију и интернет, саопштио је Еулекс.
 Ругови, који је ухапшен 5. фебруара, одређен је 23. јуна једномесечни притвор под сумњом да је извршио кривично дјело организованог криминала у вези са кривичним дјелима преваре, трговине утицајем, кријумчарења миграната и злоупотребе службеног положаја или овлашћења.
  Кривично гоњење у овом предмету вршила је Канцеларија специјалног тужилаштва Косова.