latinica  ћирилица
19/07/2014 |  15:55 | Аутор: РТРС

Сутра сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати сунчано и веома топло вријеме са правом љетном температуром.

Јутарња температура износиће од 14 до 24, а дневна од 30 до 36 степени Целзијусових.
Предвече и током ноћи на сјеверозападу се очекује постепено наоблачење.

Температура ваздуха у 14.00 часова износила је: Бјелашница 11, Иван-седло, Соколац 23, Бугојно 25, Сребреница 26, Сарајево 27, Бијељина, Градачац, Тузла, Зеница 28, Бихаћ, Добој, Зворник 29, Бањалука и Неум 30, Требиње 32 и Мостар 33 степена Целзијусова.

У понедјељак ће преовладавати топло и промјенљиво вријеме. На западу ће наоблачење донијети кишу и пљускове ујутру, док ће на истоку и југу и даље бити сунчано. Средином дана и поподне пљускови се шире и на исток и југ. Могућа је и појава локалних непогода са градом.

У уторак ће бити веома нестабилно вријеме, уз честу појаву кише и пљускова са грмљавином. Понегдје ће бити и локалних непогода уз јаче пљускове, обилније падавине и град. Увече падавине углавном престају уз дјелимично разведравање.

У сриједу ујутру и прије подне преовладаваће суво и претежно сунчано време, а од средине дана промјенљиво са кишом и пљусковима са грмљавином у већини предјела. Понегдје ће бити и локалних непогода са градом.