latinica  ћирилица
19/07/2014 |  19:19 | Аутор: СРНА

Принц од Монака у Бањалуци: Важна сарадња међу европским земљама

Принц Алберт Други од Монака и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оцијенили су данас у Бањалуци да је Европско првенство за јуниоре у кајаку и кануу "Бањалука - Врбас 2014" добра прилика за промовисање мира и успостављање сарадње међу европским земљама и народима.

Радмановић је навео да је пријатељска посјета принца Алебрта везана за Европско првенство у кајаку и кануу.

"На састанку смо размијенили мишљења о свијету у коме ћемо се заједно борити за очување животне средине. Принц Алберт је познат као борац за мир, за здравију животну средину и велики заљубљеник у спорт", рекао је новинарима Радмановић након састанка са принcom Абертом.

Он је нагласио да је на састанку било ријечи о европском путу БиХ.

Радмановић је изразио задовољство што принц Алберт данас и сутра борави у Бањалуци, гдје ће упознати неке од знаменитости.

Принц Алберт је рекао да је срдачно дочекан у Бањалуци. "Драго ми је што ћу упознати све љепоте ваше земље. Спорт је идеална прилика за успостављање веза међу народима и подизање свијести о потреби очувања животне средине", рекао је принц Алберт.

Он је изразио наду да ће сарадња Монака и БиХ бити унапријеђена.

Радмановић и принц Алберт обишли су и кањон Тијесно, гдје су их дочекали министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић и предсједник Кајак-кану клуба "Врбас" Милан Мазалица.

Радмановић и Тешановићева данас су принца Алберта од Монака, који је допутовао на Међународни аеродром у Бањалуци око 15.50 часова, дочекали испред Палате Републике.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић приредиће у 19.30 часова у ресторану "Интегра" вечеру у част принца Алберта од Монака.

Принц Алберт, који данас започиње дводневну посјету Републици Српској на позив Небојше Радмановића, присуствоваће завршници Европског првенства за јуниоре у кајаку и кануу на дивљим водама "Бањалука - Врбас 2014".

Радмановић је почасни предсједник Организационог одбора за организовање овог такмичења.