latinica  ћирилица
20/07/2014 |  09:32 | Аутор: СРНА

Контрола летења спремна за повећан број авиона

Контрола летења Србије и Црне Горе спремна је да прихвати повећан број авиона изнад Србије ако затреба, због измјештања ваздушних коридора са територије Украјине - рекао је генерални директор ове контроле Радојица Ровчанин.
Контрола летења - Фото: илустрација
Контрола летењаФото: илустрација

Ровчанин је навео да је већ разговарано са представницима ваздушног саобраћаја, јер су свјетске компаније препоручиле својим авионима, који саобраћају од европских градова на Далеки исток и обратно, да лете преко Румуније и Бугарске.

Он је оцијенио да Контрола летења Србије и Црне Горе неће имати било каквих проблема да испрати и усмјерава и знатно већи број авиона, јер за то има потребне капацитете, преноси РТС.

Ровчанин је напоменуо да је сасвим извјесно да, ако авиокомпаније буду тражиле прелет преко Хрватске, то ће тражити и од Србије која је спремна да прихвати већи број авиона на свом небу.

Авиокомпаније чији авиони полијећу са аеродрома у Франкфурту, Амстердаму, Паризу и Лондону јуче су, након рушења малезијског путничког авиона у ратној зони Украјине, летове до дестинација на Далеком истоку преусмјериле на јужни коридор, односно преко Мађарске, Бугарске и Румуније.