latinica  ћирилица
20/07/2014 |  15:31 | Аутор: РТРС

Од сутра поново нестабилно

У Републици Спској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује топло и промјењиво вријеме са кишом и пљусковима, прво на западу а током дана и у осталим предјелима.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Слаба киша ујутро ће падати на сјеверозападу. Највише сунчаног времена очекује се на сјевероистоку и југу, гдје ће бити и најтоплије. Касно поподне и увече на југу и истоку очекују се киша и пљускови, а током ноћи и обилније падавине.

Најнижа температура ваздуха од 16 до 23, а највиша дневна од 25 на западу до 32 степена Целзијусова на истоку.

Метеролози и за наредне дане најављују нестабилно вријеме, посебно у послијеподневним часовима, и температуру ваздуха до 30 степени.

Кише и пљускова са грмљавином највише ће бити у уторак, а понегдје су могуће и локалне непогоде са градом. Падавине ће увече углавном престати.

Према прогнози метеоролога, у сриједу, 23. јула, ујутро и прије подне углавном ће бити суво вријеме, а од средине дана поново се очекују киша и пљускови са грмљавином, прво на истоку, а затим и у осталим предјелима. Понегде ће бити и локалних непогода са градом. На југу Херцеговине углавно суво.

Нестабилно вријеме биће и у четвртак, 24. јула, али се мање падавина. Повремено ће бити пљускова на истоку и у централним предјелима.

У Српској и ФБиХ данас је преовладава претежно ведро вријеме.

Најтоплији градови данас су били Чапљина са 34 степена колико је било у 14.00 часова, те Бањалука, Требиње и Мостар у којима су измјерена 33 степена.

У Бијељини, Приједору, Српцу, Вишеграду, Бихаћу измјерена су 32 степена, Добоју, Зворнику, Новом Граду, Билећи, Зеници, Горажду 31, Неуму, Мркоњић Граду, Рибнику, Рудом, Тузли, Бугојну и Градачцу 30.

У Сарајеву је 14.00 часова измјерено 29 степени, Сребреници и Невесињу 28, Гацку 27, на Сокоцу 26, на Хан Пијеску и у Калиновику 24, а на Чемерну 22 степена Целзијусова.