latinica  ћирилица
20/07/2014 |  15:58 | Аутор: Агенције

Пронађено 196 тијела страдалих у паду малезијског авиона

Проруске снаге саопштиле да су дошле до предмета који личе на црне кутије обореног малезијског авиона и да су спремни да их предају међународном истражитељима.


"Дијелови авиона који личе на црне кутије откривени су на мјесту удеса", рекао је премијер самопрокламоване Доњецке народне републике Александер Бородај, преноси АФП.

Он је додао да ће ти предмети бити предати "медјународним експертима ако дођу".

Агенција Ројтерс пренијела је такодје да је један од вођа проруских снага рекао да су они пронашли објекте налик на црне кутије које су однијете у Доњецк.

Други званичник проруских снага Сергеј Кавтарадзе казао је да су нађена два таква објекта, пренио је Ројтерс.

Након што су украјинска влада и проруске снаге постигли прелиминарни споразум о уклањању тијела са мјеста гдје се срушио малезијски авион, наоружани побуњеници приморали су данас спасиоце да предају свих 196 тијела нађених на мјесту пада путничког авиона Малезија ерлајнса и ставили их у жељезничке вагоне-хладњаче, који треба да се упуте ка једном граду који држе проруске снаге, рекли су украјински званичници и посматрачи.

Бородај је такодје навео да ће, до доласка звганичника ИЦАО, тијела нађена на мјесту пада авиона у доњецкој области остати у вагонима-хладњачама на жељезничкој станици у граду Торезу, 15 километара од мјеста пада авиона.

Не зна се шта је с тијелима 102 путника која нису нађена, али је представник ОЕБС за штампу, Мајкл Боциуркив, рекао да су вјероватно изгорјела не остављајући трага.