latinica  ћирилица
20/07/2014 |  17:11 | Аутор: РТРС

У сусрет 48. Гитаријади

На отварању овогодишње Гитаријаде 30. јула у Зајечару наступиће Вива Вокс, Влада Дивљан и Марија Шерифовић, а до 02.августа биће организовани бројни програми на пет стејџева.

На главној бини, Роck stage-у, наступиће бендови Прљаво Казалиште, Партибрејкерси, Рибља Чорба, Кербер, Гоблини, Ју Група, Атомско Склониште, Ван Гог, Death Saw,  The Dibidus, Џа или Бу, Перо Деформеро, као и прошлогодишњи победници Муд Факторy и побједници публике Хути Ота Тре, али и група Севи из Софије.

У оквиру такмичарског дјела наступиће 14 бендова у полуфиналу. Оцјењиваће их жири на чијем је челу Бранимир Локнер, а чанови су Игор Полак, Ненад Кузмић, Панта Џамбазоски, Драгиша Радуловић, Игор Башин и Драгутин Матошевић.

Полуфинале ће бити одржано 31. јула и 01.августа, а финале 02.августа.

На Гитаријади ће наступити и Лајко Фелиx, Балкан Стрингс, Sierra Leone's, Refugee All Stars, Night Shift, Jimmy Roggers, Project Tosh, S.U.S, Helm, Чврге и други. У оквиру програма Гитаријада Visual биће представљене изложбе стрипа и фотографија "Стрип прешинг" и "Рок моменти 2014".

У оквиру Free зоне биће приказан документарни филм о групи "Мизар" аутора Марка Џамбазоског, књига "Рок под кулом" Горана Кукића, "Све те грешнице" аутора Срђана Стојиљковића и "Нови Рок" Игора Башина. Такође, биће одржана и трибина са темом "Интернет вс традиционални медији у промоцији рокенрола".

Новина у овогодишњем програму је Guitar Art stage у оквиру којег ће бити организовани часови класичне гитаре.

Камп ће ове године бити отворен 30. јула, а смјештај и један оброк су бесплатни. Такође, улаз на све програме 48. Гитаријаде је бесплатан.