latinica  ћирилица
20/07/2014 |  18:46 | Аутор: РТРС

Одушевљен Бањалуком: Принц Алберт од Монака огрнут шалом Републике Српске

Принц Алберт од Монака боравио је у протекла два дана у граду на Врбасу. Одушевљен љепотом града Бањалуке, којом је шетао, одлучио је да се "огрне" шалом Републике Српске.

Принц Алберт од Монака, завршио је данас своју посјету Бањалуци.

Он је данас присуствовао завршној церемонији затварања Европског првенства за јуниоре у кајаку и кануу на дивљим водама "Бањалука - Врбас 2014" и свечаности уручивања медаља.

Он је овом приликом рекао да је уживао у посјети Бањалуци, а током свог боравка у Бањалуци, са великим задовољством се огрнуо и шалом Републике Српске, те се тако фотографисао са премијерком Републике Српске, Жељком Цвијановић и министрицом породице омладине и спорта, Надом Тешановић.

Принц Алберт Други честитао је такмичарима и организаторима, те изразио захвалност званичницима Републике Српске и БиХ за пријатан дочек. "Протекла два дана била су дивно искуство“, рекао је принц Алберт.

Принц Алберт са министрицом Надом Тешановић

Он је изразио задовољство приликом да посјети Бањалуку, Републику Српску и БиХ, као и дивљење разноликостима природе ове земље.

Према његовим ријечима, кајакаштво је захтјеван спорт, јер тражи доста физичког напора, одлучности и посвећености, али доноси много пошто пружа блиски контакт са природом.

ПРИНЦ АБЕРТ ИЗАЗВАО ВЕЛИКУ ПАЖЊУ БАЊАЛУЧАНА

Долазак принца Алберта од Монака изазвао је велику пажњу медија, али и грађана Бањалуке.

Иако је било и оних који нису могли да вјерују да долази и само су се насмијали на помен да стиже први човјек Монака, било је и оних који су са нестрпљењем чекали да га виде као и оних који су ухватили прилику да се сликају испред Палате Републике док принц корача црвеним тепихом.

ПРИНЦ АЛБЕРТ ПОСЈЕТИО САМОСТАН "МАРИЈА ЗВИЈЕЗДА" У ТРАПИСТИМА

- Принц Алберт Други од Монака посјетио је данас самостан "Марија звијезда" у Трапистима гдје је обишао цркву и сакристију, те се уписао у књигу посјетилаца.

Принца Алберта је, у име бискупа Бањалучког, дочекао директор "Каритаса" Бањалучке бискупије Миљенко Аничић који је истакао да је ово значајна посјета.

Он је рекао да принц Алберт потиче из традиционалне католичке породице, те да је сигурно радо дошао да посјети и једну католичку цркву.

Принц од Монака са шалом Републике Српске...
Фото: РТРС

Принц од Монака са шалом Републике Српске...
Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС