latinica  ћирилица
20/07/2014 |  19:53 | Аутор: Агенције

Аутомобилом покосио 22 особе

Један Пољак аутомобилом улетио у масу људи на градском молу у луци Сопот на Балтику, повриједивши 22 особе, од којих три тешко. Возач покушао да побјегне, међутим, очевици су га ухватили и умало линчовали.

На људе који су на градском молу гледали филм, одједном је пред поноћ налетио аутмобил "хонда", са 32-годишњим Пољаком за воланом, који је покосио сваког ко му се затекао на путу, преноси Бета.

Потом је окренуо аутомобил, али је ускоро изгубио контролу над возилом и ударио у дрво.

Возач је покушао да побјегне, међутим, очевици су га ухватили, умало и линчовали, али су га ипак предали полицији.

Портпаролка локалне полиције Карина Камињска рекла је новинарима да возач није био пијан, али да све указује на то да је био дрогиран.

"Сви смо бјежали. Пробали смо да се сакријемо али није било гдје. Све је трајало око минут, али заиста је била борба за живот. Возач је дао пун гас. Када се окренуо на молу поново је нагазио гас и кренуо у масу", рекао је пољској телевизији ТВН24 један од очевидаца.

Сви повријеђени су превезени у болницу, а Вјеслав Облоњски из регионалног спасилачког центра саопштио је да троје тешко повређених нису животно угрожени.

Помахнитали возач већ је познат полицији због учешћа у тучама. За сада је оптужен за изазивање саобраћајне несреће, али постоји могућност да се оптужба преквалификује на теже кривично дјело.