latinica  ћирилица
20/07/2014 |  20:32 | Аутор: Агенције

Ватерполисти Србије: Без права на грешку против Шпанаца

Ватерполо репрезентација Србије сутра у посљедњем колу првенства Европе игра против Шпаније, а изабраници селектора Дејана Савића листом исричу да у том дуелу немају право на грешку.

Србија је у суботу одиграла против Хрватске неријешено 8:8, па је у мечу против Шпаније неопходан барем бод за пласман у четвртфинале шампионата у Будимпешти, гдје брани титулу.
"Могли смо раније све да завршимо, мало смо се прибојавали оваквог сплета околности. Нисмо лоше играли, али смо промашивали и оно што никада нисмо, не знам који је разлог. Најважније је ипак да је све у нашим рукама", рекао је Душко Пијетловић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Један од најбољих свјетских ватерполиста, Андрија Прлаиновић, подсјетио је да национални тим није први пут у оваквој ситуацији.
"Сутра немамо право на грешку. Група је изједначена, два мјеста за три екипе, за нас је ова утакмица равна полуфиналу. Јесмо квалитетнији, али то ништа не значи. Свесни смо важности меча, мотив не недостаје, али морамо боље, посебно у нападу. Знамо Шпанце одлично, играли смо толико пута. Најчешће смо добијали, али је увијек то било тијесно. Нека буде тако и сада, колика је разлика није битно, важна је само побједа", нагласио је Прлаиновић.

Млади Душан Мандић не крије да је оптимиста пред дуел са Шпанцима.
"Све је до нас. Вјерујем у екипу и побједу, да се пресаберемо, покажемо квалитет. Шпанци имају одличну контру, пливају добро, ипак, све зависи од нас. Имам утисак да се дижемо, идемо корак по корак. Изгубили смо право на грешку, тај луксуз више не постоји, али сам сигуран да је све лоше сада иза нас", закључио је Мандић.
Реми и побједа Србију води на друго или треће мјесто у Б групи првенства Европе, што ће зависити од исхода посљедње утакмице између Мађарске и Хрватске.

Меч између ватерполиста Србије и Шпаније игра се сутра у Будимпешти од 16 сати.