latinica  ћирилица
21/07/2014 |  08:30 | Аутор: Блиц

Вучић: Промјена директора до 4. августа

Премијер Александар Вучић рекао је да ће у јавним предузећима бити крупних и темељних реформи и најавио да ће до 4. августа бити промијењени директори многих предузећа.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

Александар Вучић је у  рекао да ће сви директори бити изабрани на конкурсу.

"Прије тога за вршиоце дужности директора у тим предузећима био сам спреман да поставим људе који у јавности важе да су способни, јер се увијек говорило да су то партијска предузећа", рекао је Вучић. 

Премијер је подсјетио да је са привредницима, међу којима су Миодраг Костић и Милан Беко, разговарао о томе да преузму руковођење жељезницом,  ако су способни.

"Ја им већ годину дана нудим да покажу шта могу у жељезници, на тешком примјеру. Још чекам одговор", навео је Вучић. 

Он је рекао да му не треба ниједан човјек из Српске напредне странке, чији је лидер, на челу јавних предузећа и да ће се то сада и видјети.

Упитан да ли постоје проблеми у владајућој коалицији због изјава функционера Социјалистичке партије Србије Бранка Ружића и предсједника Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића, Вучић је казао да они, ако су незадовољни, не морају да буду у Влади.

"Немојте да сте незадовољни, радите више од мене па можете да ми кажете да сте вреднији", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да ће министар привреде Душан Вујовић, коме је придодат ресор финансија послије оставке Лазара Крстића, бити министар финансија, а да ће тек бити одлучено ко ће бити министар привреде.

На питање колико Србији штети што се све чешће чују различити ставови предсједника Србије Томислава Николића и представника Владе, Вучић је навео да свако има своје уставне надлежности.

"И једни и други се тога држимо. Мислим да предсједник добро обавља свој посао", казао је Вучић.

Премијер је рекао и да реализација "Јужног тока" зависи од договора ЕУ и Русије и навео да је уговор о том гасоводу добар за Србију и да је то рекао свим западним представницима.