latinica  ћирилица
21/07/2014 |  10:07 | Аутор: Агенције

Хрватска: Министар Остојић у тешком стању

Потпредсједник хрватске Владе и министар унутрашњих послова Ранко Остојић налази се на Клиници за унутрашње болести КБЦ-а "Ребро" у Загребу гдје је примљен због сепсе и циркулаторног шока. Стање министра је стабилно, али врло озбиљно.
Ранко Остојић - Фото: Cropix
Ранко ОстојићФото: Cropix

Министар Ранко Остојић јуче је примљен у Клинику за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић" у Загребу због повишене температуре коју је подносио данима након што се вратио на посао у Влади иза недавно обављене рутинске операције носа.

Министар Остојић пребачен је јуче због озбиљног стања којег је узроковала гнојна упала на врату на Клинички болнички центар  "Ребро" гдје је упала дренирана. Љекари, међутим, тврде како стање министра којем су затајили бубрези и јетра, а плућа раде отежано, није повезано с операцијом носа коју је обавио прије више од 10 дана.

Из хрватске Владе  поручили су да је стање министра озбиљно, али стабилно. Љекари се надају да ће СДП-ов министар рођен 1962. године у Сплиту због снажне физичке конституције издржати упални бактеријски процес и опоравити се.