latinica  ћирилица
21/07/2014 |  11:13 | Аутор: СРНА

Сребреница: Почела женска школа фудбала

У Сребреници је данас почела "Љетна школа фудбала за дјевојчице и дјевојке", коју организује општина Сребреница уз логистичку подршку локалног Фудбалског клуба "Губер", а очекује се подршка и Олимпијског комитета БиХ.
Сребреница: Љетна школа фудбала - Фото: СРНА
Сребреница: Љетна школа фудбалаФото: СРНА

Координатор и инструктор у овој школи Љиљана Стјепановић рекла је Срни да ће тренинзи до 22. августа бити три пута седмично, те да се за школу фудбала до сада пријавило 30-ак дјевојчица и дјевојака, али да све нису дошле на први тренинг, јер су на љетовању.

"Похађање ове школе је бесплатно и очекујемо повећање броја полазника када се са љетовања врати неколико група дјеце", рекла је Стјепановићева.

Ова школа састоји се од теоријског дијела, у којем инструктори објашњавају полазницама технику игре, а на тренинзима се то пректично показује и вјежба.

"Тренинге ћемо изводити на асфлтном школском игралишту и морамо више пазити да не дође до повреда, а школа ће се одржавати према утврђеном плану и програму који ћемо реализовати с циљем популаризације спорта, здравог начина живота и фудбалске игре међу ђевојкама, као и ради откривања младих фудбалских талената у женској конкуренцији", појаснила је Стјепановићева.

Она је истакла да је фудбал тимски спорт и да се у оквиру ове школе учи и прилагођавање појединца колективу, подређивање личних интереса и квалитета заједничким циљевима тима, а омогућава се дружење и стицање искустава за живот као и одређених спортских вјештина и схватања.

Ово је други пут да се у Сребреници организује "Љетна школа фудбала за дјевојке и дјевојчице". "Прошле године је успјешно реализована и то је било пресудно да се организује и овог љета", рекла је Стјепановићева.