latinica  ћирилица
21/07/2014 |  12:02 | Аутор: СРНА

Помоћ за стамбено збрињавање борачких категорија

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је данас рјешења о бесповратној помоћи за стамбено збрињавање 36 породица из борачких категорија у Шамцу, у вриједности од 270.000 КМ.

"Влада Српске је зацртала да ове године заврши најхуманији програм стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида у Републици Српској који је 2008. године почела тадашња Влада Милорада Додика", рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је нагласила да, упркос санацији од поплава која траје, живот у Српској не смије стати и да ће Влада наставити да спроводи и све важне, раније започете програме.

Цвијановићева је најавила да ће се сутра у Шамцу почета с изградњом шест станова за борачке категорије, чиме се у овој општини завршава пројекат приоритетног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида.

Према њеним ријечима, у оквиру истог програма у Шамцу је већ раније стамбено збринута 121 породица из ове категорије.

У обраћању члановима породица које су данас добиле бесповратну новчану помоћ од по 8.000 КМ за стамбено збрињавање, Цвијановићева је рекла да ништа материјално не може да накнади животе уграђене у настанак Републике Српске, али да Влада настоји да и материјалним давањима помогне њиховим породицама.

"Морамо да чувамо Републику Српску, имамо још много ствари које се морају урадити, ми смо још друштво у развоју, држава у настајању, а то је процес који увијек захтијева много времена, понекад више деценија", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, важно је да постоји свијест о томе.

"Важно је да знамо ко смо и шта смо, важно је да знамо шта смо створили и да желимо то да очувамо", закључила је Цвијановићева.

Супруга ратног војног инвалида друге категорије Мара Босић рекла је да им ова помоћ много значи.

"Поплава нам је уништила доњи спрат, а кров нам је трошан и то нам је најбитније за санацију", рекла је Босићева.