latinica  ћирилица
21/07/2014 |  12:59 | Аутор: Агенције

Трећина Хрвата "зачинила" посао љубавном авантуром

Љубавне авантуре на послу Хрватима су добро познате, показује истраживање портала МојПосао према којем је више од трећине испитаника имало кратку авантуру или љубавну везу с колегом или колегиницом.

Љубави на послу није одолио 21 проценат испитаника, међу којима су четири одсто оних који су везу на послу "крунисали" браком, а код два процента та веза траје и даље.
 Кратку авантуру на послу је доживјело 13 одсто испитаника у анкети о упуштању у љубавне авантуре или везе на радном мјесту, спроведеној на 1.100 испитаника, при чему неки од њих то искуство описују као "кратко, али слатко", док су поједини зажалили.
 Безазлени флерт на послу приуштило је десет одсто испитаника, од којих један број тврди да није било могуће одољети, јер су, кажу, у фирми "сви млади и згодни", а други закључују да "не би било добро ићи даље од тога".
 Ипак, више од половине испитаника, прецизније 56 одсто, тврди да се на послу нису упуштали у никаве љубавне односе, преноси агенција Хина.
 Неки од њих наводе како пазе да на радном мјесту не излазе из пословних оквира, а други истичу да су, према правилима њихове фирме, такви односи "забрањени".
 "То није примјерено понашање. Може шкодити личним интересима на послу и закомпликовати међуљудске односе. Дистанца на послу је угодна ствар", тврди један од испитаника у анкети портала МојПосао.