latinica  ћирилица
21/07/2014 |  13:00 | Аутор: СРНА

Добој - Међународни рукометни ТВ турнир од 19. до 23. августа

Међународни рукометни ТВ турнира шампиона "Добој 2014" биће одржан од 19. до 23. августа, а као и претходних година, својеврстан увод у турнирска дешавања обиљежиће "Парада спорта", одлучио је Извршни одбор овог турнира.
Енес Суљкановић - Фото: СРНА
Енес СуљкановићФото: СРНА

Предсједник Одбора Енес Суљкановић истакао је да се у наредном периоду "Стадион спортских игара" у Добоју даје на управљање Извршном одбору Турнира.

"`Стадион спортских игара` током поплава претрпио је велику штету, али ће бити саниран, захваљујући донацији Развојног програма УН /УНДП/. Тендерска процедура за избор извођача радова се приводи крају", рекао је Суљкановић, додајући да ће се уредити свлачионице, расвјета и кров, а трибине ће бити под столицама.

Он је навео да ће екипа учеснице бити смјештене ван Добоја, и то на подручју Теслића и сусједних федералних општина, док ће репрезентација Ирана сама сносити своје трошкове.

"Улазнице ће бити симболичне, једнодневна карта коштаће двије КМ и новац ће бити намијењен за поплављена подручја и обнову Рукометног тима `Слога` који је претрпио штету током поплава", рекао је Суљкановић.

Према његовим ријечима, финансијска конструкција за турнир се довршава, од Управе за индиректно опорезивање БиХ потражује се враћање 60.000 КМ, што ће уз донације и средства која ће издвојити град Добој, те поједина смањења трошкова, бити довољно да турнир буде спреман.

На овогодишњем 46. Међународном рукометном ТВ турниру шампиона "Добој 2014" учествоваће осам екипа. "Као прошлогодишњи побједник учествује екипа `Татран Прешов` из Словачке, `Азоти Пулави` из Пољске коју тренира селектор БиХ Драган Марковић и у којој наступају репрезентативци БиХ Никола Прце и Коста Савић" истакао је Суљкановић.

Ту је и првак Турске екипа "Бешикташа", "Есперанца" из Туниса, репрезентација Ирана, "Металопластика" из Србије, те представници БиХ - бањалучки "Борац" и добојска "Слога".

Суљкановић је истакао да је наступ добојке "Слога" био упитан пошто је екипа замрзла свој статус у Премијер лиги. "Позвани су поједини играчи који су у неком претходном периоду наступали за `Слогу` током европских такмичења, тако да ће се `Слога` представити у новом саставу", истиче Суљкановић.