latinica  ћирилица
21/07/2014 |  13:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Ил Диво у Београду 24. септембра

Наступом у Норвешкој, 5. септембра квартет Ил Диво почеће други дио европске турнеје у оквиру које ће 24. септембра наступити у београдској Комбанк Арени.

 Ови момци су већ два пута освајали срца обожаватељки у Србији, а сада ће обрадовати мушки дио публике, али и најмлађе, јер као специјалну гошћу у Београд доводе певачицу Леу Салонгу, звезду бродвејске сцена и глас Дизнијевих принцеза, најављено је из Комбанк Арене.
 Ил Диво је прва и најуспјешнија класично-поп група која успјешно комбинује различите музичке стилове коју је основао славни продуцент Сајмон Кауел заслужан за програме као што су X Фацтор, Бритаин'с Гот Талент, Америцан Идол и друге.
 Оно што је мало познато јавности о овој групи је да је Кауел трагао две године за савршеном четворком организујући велики број аудиција од 2001. до 2003. године да би дошао до савршене четворке коју чине шпански баритон Карлос Марин, двојица тенора: Американац Давид Милер и Швајцарац Урс Бухлер и француски поп певач Себастиан Изамбард.
 Почетак сарадње са Кауелом препричао је Давид Миллер.
 "Када нас је нашао смјестио нас је у студио и рекао: 'знам да сте ви оперски певачи, али желим да пробате да отпјевате ове пјесме и да видимо шта ће се десити'", каже Милер.
 Он је додао да су упркос првобитној катастрофи успели пошто су радили као тим.
 Ил Диво је постао први бенд који је после 25 година поновио успех групе "Лед Зеппелин" објавивши албум без иједног најавног сингла који се нашао на првом месту топ листа.
 Такође, мало је познато да је Изамбард прекинуо рад на свом соло албуму када се придружио саставу Ил Диво, као и да су Марин, Милер и Бухлер завршили музичке академије и одсјек за соло певање. Једино Себастиан нема класично школован глас.
 Овај састав је избацио Робија Вилиамса са првог места британске топ листе 2004. године. Када их је први пут срео, Вилијамс им је рекао "дакле, ви сте четворица идиота која су ме истерала са првог мјеста".
 Ушли су у Гинисову књигу рекорда 2006. године за најпродавани албум једне интернационалне групе и заједно са Тони Брекстон су наступили  2006. на отварању светског фудбалског првенства у Немачкој са песмом "Time of Our Lives", али и на церемонији затварања истог шампионата.
 Ил Диво су наступали као специјални гости Барбри Стреисанд на њеној турнеји 2006. године, а о њима су објављене двије романсиране биографије: "Romancing the World" из 2005. и "Our Music, OurJourney, Our Words" из 2007. године.
 Ова четворка је продала преко 26 милиона албума широм свијета, нашла се на првим позицијама 50 пута, примила преко 160 златних и платинастих признања за најпродаваније албуме у преко 33 земаља и за собом има четири рекордне свјетске турнеје.
 Такође, наступили су у оквиру обеиљжавања "дијамантског јубилеја" британске краљице 2012. године, а снимили су бројне "дуете" са светским звездама као што су Селин Дион, Барбра Стреисанд и други, а жеља им је да сниме нешто необично са Еминемом.
 Улазнице за београдски концерт се могу набавити по цијенама од 3.500, 3.900, 4.500, 5.500, 5.900, 7.900 и 9.900 динара на свим продајним мјестима ЦС Евентима као и на благајнама Комбанк Арене, Билет центра Београда, Дома омладине, "Ушће" и Шопинг центра