latinica  ћирилица
21/07/2014 |  14:33 | Аутор: СРНА

Влада РС покренула портал www.obnovasrpske.org

На интернет порталу "Обнова Српске" грађани од данас могу да пронађу информације о активностима Владе Републике Српске и надлежних институција у вези са санацијом посљедица мајских поплава.

Посредством портала www.obnovasrpske.org између осталог, грађани могу да се информишу о начину и процедурама за подјелу платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске, процедурама за пријаву неправилности надлежним органима, као и контактима локалних комисија за процјену штете и републичке Комисије за процјену штете на поплављеним подручјима у Српској.

Портал "Обнова Српске" садржи и информације о процедурама за упућивање донација и хуманитарне помоћи, те податке о стањима на рачуну за посебне намјене Министарства финансија, општем девизном рачуну и пеј-пал рачуну, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Упите и примједбе грађани могу да упуте и на мејл адресу info@obnovasrpske.org , а портал "Обнова Српске" у наредним данима биће доступан и на енглеском језику.

"Влада Републике Српске и на овај начин грађанима омогућава брз и ефикасан приступ информацијама у вези са процесом обнове након поплава, доприносећи благовременој информисаности јавности и транспарентности цијелог процеса", наведено је у саопштењу.

Портал Обнова Српске можете пронаћи и на друштвеним мрежама ФејсбукТвитер и Јутјуб.