latinica  ћирилица
21/07/2014 |  14:51 | Аутор: РТРС

Црногорске плаже полупразне

Уколико планирате одмор, можда би, макар према прогнозама метеоролога, најбоље било да га искористите у посљедњим данима јула и првој половини августа. Тада не би требало да буде кишних дана. А, ако планирате на црногорско приморје-мјеста има и то највише у Бококоторском заливу.

Мјеста има, јер је ове године на црногорском приморју много мање туриста. Разлози који се наводе су украјинска криза, поплаве у региону, лоше временске прилике. Ипак,ако је судити по ономе шта туристи кажу, разлози су и нереално високе цијене смјештаја и других услуга. 

Цијене смјештаја су од 8 евра ,за колико се најјефтиније може наћи кревет у приватном, и лошијем , смјештају у Херцег Новом, па до вртоглавих неколико стотина евра- колико кошта ноћ у неком од елитних хотела на будванској ривијери.

Иако званичне, надлежне институције у ЦГ тврде да је ове године број туриста мањи за свега неколико процената, туристички радници на црногорском приморју кажу да је ово најлошија сезона коју памте. По њима број туриста мањи је за чак 30 одсто.И ми смо се увјерили да је црногорска обала, изузев Будве прилично пуста.

Најмање туриста има у Херцег Новом. Ријетки гости сматрају да су цијене један од главних разлога за то.

Бројем туриста дјелимично се може похвалити једино Будва.