latinica  ћирилица
21/07/2014 |  15:02 | Аутор: РТРС

У уторак повремена киша и пљускови

Мање топло уз повремену кишу, пљускове, грмљавину а постоје услови и за локалне непогоде.

У току ноћи ново јаче наоблачење са југозапада даће обилније падавине у тој регији, до јутра и на сјеверу Крајине. Ујутру промјењљиво до претежно облачно, понегдје са кишом, пљусковима обилнијим на сјевероистоку а грмљавином на југу.

Преко дана остаје промјенљиво с повременом кишом пљусковима и грмљавинским процесима, а постоје услови и за локалне непогоде с градом. Према вечери раслојавање облака, престанак падавина у већини предјела осим планинских крајева на истоку, те региона уз ријеку Дрину. На југу разведравање.

Вјетар промјењљив. Прво јужни до умјерен, а затим на сјеверу у скретању на сјеверне, а на истоку пролазно појачан југоисточни уз фронталну линију.

Најнижа температура ваздуха од 15°C до 20°C, на планинама од 12°C. Највиша дневна температура од 24°C до 29°C, у вишим пределима од 20°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

У ноћи промјењљиво до претежно облачно, накратко може бити с кишом. Ујутру суво уз могуће  сунчане периоде и постепено наоблачење, уз малу вјероватноћу за пљусак. Средином дана и поподне чешћа киша и пљускови са грмљавином, када ће пролазно бити јаче кише.

Вјетар слаб и променљив, прво сјеверозападни затим пролазно југозападни, према вечери западни.