latinica  ћирилица
21/07/2014 |  18:13 | Аутор: СРНА

Симић: Штета од поплава у Дервенти 3,5 милиона КМ

Начелник општине Дервента Милорад Симић изјавио је, након разговора са премијером Републике Српске Жељком Цвијановић, да је коначна штета од мајских поплава у овој општини 3,5 милиона КМ и да очекује помоћ Владе у санацији.

Комисија је завршила попис и износ штете је око 3,5 милиона марака. То није мала цифра и није нам за утјеху, али када се узме у обзир поплава прије четири године и тадашња штета од 13,5 милиона, онда се да закључити да смо у протеклом времену урадили доста на заштити и одбрани од поплава, рекао је Симић.

Он је Цвијановићеву упознао и са другим пројектима који се реализују у Дервенти, али и другим активностима које слиједе у наредном времену.

Цвијановићева је са Симићем данас у Дервенти, осим о штети од поплава, разговарала и о рјешавању стамбеног питања борачких категорија, те другим пројектима који су започети или ће бити реализовани у наредном времену. Састанку је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић.

Симић је током краће шетње градом госте инфомисао о реализованим пројектима обнове градских улица.

За наредну сједницу Скупштине општине Дервента, која ће бити одржана крајем јула, одборници ће имати комплетну информацију о процијењеној штети од поплава и план активности на њиховом спречавању.