latinica  ћирилица
21/07/2014 |  18:57 | Аутор: РТРС

СНС тражи од ЦИК-а да оспори Иванићеву кандидатуру

Српска напредна странка Хаџи Јована Митровића и званично је затражила од ЦИК БиХ, да кандидатура Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ буде одбијена.

Потписујући бјанко кандидатску листу подржали су само кандидате СДС-а, али не и Младена Иванића. И даље тврде да је њихов потпис Српска демократска странка злоупотријебила. 

Из СНСа траже да ЦИК оспори кандидатуру Младена Иванића. Иако је потпис Хаџи Јована Митровића на кандиодатској листи Савеза за промјене, тврде то је супротно њиховој вољи. Бјанко листе су на захтјев СДСа потписане раније, али тада је обећано да ће кандидати бити из Српске демократске странке, наводе из СНС-а.

Реагујући на оспоравање кандидатуре за српског члана Предсједништва БиХ, од СНС и Хаџи Јована Митровића, Младен Иванић, кандидат Коалиције „Савеза за промјене“, рекао је да мале странке праве велике проблеме.

"Митровић жели себи дати на значају, и то је његов проблем", рекао је Иванић, који је у Требињу присуствовао трибини ПДП и промоцији програма странке и кандидата Коалиције, за предстојеће изборе.