latinica  ћирилица
22/07/2014 |  08:33 | Аутор: РТРС

Мокри и клизави коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ, због кише која пада у већини крајева, коловози су мокри и клизави, па се возачима савјетује опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је, због одрона, на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, дионица која од Градишке води према Козари.

Једном траком, због активираних клизишта, саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

Због радова на минирању терена данас од 13.30 до 14.00 часова биће привремено обустављен саобраћај на магистралном путу Добој - Станић Ријека, дионица код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела.

На регионалном путу Р-433, дионица Зелени Јадар - Сребреница, због деминирања терена долази до повремених получасовних обустава од 8.00 до 16.00 часова.

И даље је у прекиду саобраћај на дионици магистралног пута Добро Поље -Миљевина. Путничка возила могу користити регионални /макадамски/ пут Добро Поље - Јажићи - Јелашица - Миљевина, док остала возила користе магистрални пут преко Рогатице и Горажда.

На дијелу магистралног пута Цапарде - Каракај, због реконструкције коловоза саобраћа се једном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном траком саобраћа се и на магистралним путевима Клашнице - Прњавор у Чардачанима, Шепак - Хан Поглед, те на регионалним путним правцима Коњевић Поље - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача.

Саобраћај је још обустављен на регионалном путу Лопаре - Горња Тузла, у мјесту Веселиновац.

Због реконструкције моста преко ријеке Драгочајке у Залужанима, до 27. јула на снази је потпуна обустава саобраћаја на регионалном путу Бањалука -Клашнице, дионица Дервиши - Клашнице. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на магистрални пут Бањалука - Клашнице.

Због радова на систему наплате путарине на аутопуту Клашнице - Чатрња /у мјесту Јакуповци/ измијењен је режим саобраћања, тако да се на мјесту извођења радова саобраћа једном коловозном траком.

У току су радови, у оквиру пројекта система водоснабдијевања, на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека и регионалном путу Карановац - Митровићи због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим саобраћања од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка грађевинских машина на терен и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, тако да ће се повремене обуставе вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због радова на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Србац - ентитетска граница /Криж/, у мјесту Вијака, општина Прњавор. Предвиђено је да радови трају до 15. августа.

Гранични прелаз Брчко отворен је за саобраћај путничких возила, а на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.