latinica  ћирилица
22/07/2014 |  08:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Власник потонулог корејског трајекта пронађен мртав

Јужнокорејска полиција данас је саопштила да је пронашла тијело власника трајекта који је у априлу потонуо и однио у смрт 300 путника и чланова посаде, а за којим је била расписана потјерница пошто је послије несреће нестао.

Тијело је пронађено 12. јуна на пољу у близини града Сунчеон на југу Јужне Кореје, а форензичари су сада помоћу узорка ДНК и отисака прстију потврдили да се заиста ради о власнику потонулог трајекта, Ју Бјунг-еуну (73), пренијела је агенција АП.
 Шеф локалне полицијске станице Ву Хјунг-хо је додао да је тијело, кад је пронађено, било у поодмаклом стадијуму распадања па је била потребна детаљна истрага да би се утврдило како и када је жртва преминула. Прелиминарна истрага је показала да се не ради о убиству, додао је Ву.
 Кад је пронађено, на тијелу су се још налазиле веома скупе ципеле, као и зимска јакна луксузног италијанског бренда Лоро Пиана. Одмах поред су пронађене и три празне боце алкохолног пића, платнена кеса и лупа.
 Полиција и тужилаштво су Јуа тражили недјељама и понудили су награду од 500.000 долара за било какву поуздану информацију о томе гдје се он налази.
 Трајект "Севол" је потонуо у априлу са више од 400 људи, углавном средњошколаца на путу на излет на острво Џеџу. Нешто више од 100 људи је спасено, пронађена су тела 294 особе, али се десет људи и даље воде као нестали.